Srbin jedna od glavnih tema u Španiji: "Kako je Račiću ovo dopušteno, a Mesija kažnjavaju"?

Mundo Deportivo se pozabavio proslavom srpskog fudbalera posle gola za Valensiju

  • 2
Uroš Račić, Lionel Mesi, FK Barselona, FK Valensija Foto: Profimedia

Arbitražni sud u Španiji potvrdio je kaznu Lionelu Mesiju posle gola koji je dao Osasuni, kada je skinuo dres Barse i odao počast Dijegu Armandu Maradoni, čiji je dres Njuels Old Bojsa nosio ispod.

Sud je odbio žalbu Barse i potvrdio je Mesiju žuti karton i kaznu od 600 evra.

Ali, španski Mundo deportivo pronašao je interesantnu paralelu, pa je Mesija poredio sa Račićem, koji nije dobio žuti karton zbog proslave posle gola koji je dao protiv Jelkana u meču Kupa kralja pre nedelju dana, posle čega je podigao dres kako bi gol posvetio svom bratu Bogdanu.

- Zanimljvo je da sudija De Burgos Bengoeča čak nije ni opomenuo igrača Valensije Uroša Račića nakon postizanja gola u 9. minutu u kup meču Jelkano - Valensija, iako je povukao majicu i istakao potkošulju sa natpisom "Za Bocu" sa nacrtanim srcem. U njegovom slučaju Komisija za takmičenje nije dodala žuti karton i nije ga kaznila - navodi se u tekstu.

Takođe su istakli i član 91 Fudbalskog saveza Španije, koji uključuje situaciju kada fudbaleri pokažu ispod dresa određeni slogan.

- Fudbaler koji povodom postignutog gola ili iz bilo kog drugog razloga tokom igre podignem majicu i prikaže bilo kakvu reklamu, sogan, legendu, anagram ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj ili svrhu akcije, kazniće se novčanom kaznom do 3.000 evra i upozorenjem - navodi se u ovom članu.

Zaključak teksta navodi da ne postoji nikakvo drugačije pravilo ukoliko igrač potpuno skine dres ili delimično, kao što je to uradio Račić, već da su i on i Mesi učinili isto delo, a da je samo jedan kažnjen.

Pogledajte kako je Račić proslavio gol:

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by UROŠ RAČIĆ (@urosracic)

Pogledajte i kako je Mesi posvetio gol Maradoni:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • evo objasnjenja

    15. januar 2021 | 00:25

    Jedno je skinuti majcu a drugo je podignuti majcu

  • iskreno

    15. januar 2021 | 05:48

    Ma koga briga za dres. Nego, eto nam ga reprezentativac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA