≫ 

Ostade Real bez prvog trofeja: Hrabri Atletik i "deda" Raul Garsija nokautirali Kralja!

Tim iz Bilbaoa igraće finale sa Barselonom posle trijumfa od 2:1

  • 2

Najveću utakmicu španskog fudbala "El Klasiko" ipak nećemo gledati u finalu Superkupa, pošto je Real iz Madrida eliminisan u polufinalnom duelu sa Atletikom iz Bilbaoa.

Baskijski tim slavio je u Malagi sa 2:1 zahvaljujući golovima Raula Garsije u 18. i 38. minutu (iz penala), dok je počasni pogodak za Madriđane dao Karim Benzema u 73.

Kasno se tim Zinedina Zidana setio da treba da napadne rivala svim silama. Igrači Atletika lako su dolazili do prilika u prvom poluvremenu iz brzih kontri, a posle kombinacije dvojice Garsija, Davida i Raula, kapiten Bilbaoa i prekaljeni as je šokirao Tiboa Kurtou.

Tražio je Real igru u prvom poluvremenu, ali i pored dominacije na terenu u posedu i udarcima teško su dolazili do šanse. Jedinu izglednu priliku propustio je Asensio u 31. minutu, a samo nekoliko trenutaka kasnije Lukas Vaskez je skrivio jedanaesterac koji je Raul Garsija pretvorio u 2:0 i najavio iznenađenje.

Real se trgao u nastavku, zaigrao mnogo bolje, ali nije uspevao da samnji rezultat. Odlični Markos Asensio je imao čak tri izgledne šanse u 58, 62. i 69, minutu, jednom je čak pogodio i prečku, a sve to bio je uvod u pogodak koji je Benzema postigao u 73. minutu na pas Kazemira.

Glavni sudija ga je najpre poništio zbog ofsajda, ali je VAR potom rekao da je bio ispravan pogodak za Madriđane. Navalio je Real u finišu željan da izjednači i odvede meč u produžetke, postigao je pogodak u 83. preko Benzeme, ali je VAR rekao da je ofsajd.

Imao je i Serhio Ramos idealnu šansu u 88 da izjednači, ali je pucao pored gola. Na kraju, u sedmom minutu nadoknade i Real je tražio penal, ali je VAR rekao ne i omogućio Atletiku veliki uspeh.

Finale Superkupa Španije Barselona - Atletik Bilbao igra se u nedelju 17. januara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    15. januar 2021 | 01:19

    Tako im i treba jer ne igraju sa najboljim mogucim timom nego sa najjačim individualcima i njihovim najjačim klanovima. Kad je Benzema u timu iko drugi u završnici ne sme da dobije loptu da da gol samo on.

  • BOLE

    15. januar 2021 | 00:00

    Dugo nissm video smotanijeg fudbalera kao ovaj Vasqez sto je. Tip je katastrofa a jos gori je Zidane koji ga forsira. Mali Odegard je profa za njega a greje klupu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA