≫ 

Zadnje vreme došlo za PSŽ, državnim novcem plaćaju 400 radnika da im ne bi dali otkaz

"Svece" drma velika kriza

  • 3
KYLIAN MBAPPE Nebojsa Parausic

Ko bi pomislio da će i klub poput Pari Sen Žermena jednog dana doći u situaciju da traži pomoć od države kako bi isplatio zaposlene. Taj dan je došao.

Šampion Francuske zahvaljujući pomoći države plaća 400 od ukupno 700 ljudi koji su na platnom spisku kluba, od portira, preko zaposlenih u sistemu za prodaju karata, ljude iz marketinga, advokate, računovođe, jer para jednostavno nema, a jedini kojima je novac pristiže konstantno od kluba, i to u redukovanim količinama, je samo sportski sektor, uključujući i fudbalere kao "lokomotivu" kluba.

Kao što je poznato, svi francuski klubovi ostali su uskraćeni za ogroman novac i najvažniji izvor prihoda kada je kompanija Mediapro, dosadašnji vlasnik TV prava, izašla iz ugovora sa ligom jer je i ona trpela velike gubitke zbog pandemije, a kako se novi partner lige još uvek traži, klubovi su primorani da se snalaze kako znaju i umeju za novac.

Mediapro je uplatila na račun lige samo prvu tranšu iz ugovora, 100 miliona evra, taj novac je već raspodeljen klubovima, ali je to bilo sve što su dobili od ove kompanije, koja nije ispoštovala ugovor i nije uplatila oktobarsku ratu od 172 miliona, i decembarsku, od 152 miliona.

Prema navodima francuskih medija, PSŽ trenutno koristi državni novac kako bi servisirao plate 400 zaposlenih, koji sada samo povremeno dolaze na posao, ali je pitanje vremena dokle će uprava kluba imati na raspolaganju novac iz državne kase. Svakako, ne još dugo.

Pari Sen Žermen je još u martu podelio otkaze određenom broju ljudi, a sada je, čini se, situacija dostigla kritičnu tačku s obzirom da već neko vreme klub nema kontinuiranog priliva prihoda.

Francuski prvak je nedavno objavio da je pretrpeo gubitke od 125 miliona evra zbog trenutne situacije sa pandemijom korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    15. januar 2021 | 10:26

    Ne placa drzava samo CZ...

  • Draško

    15. januar 2021 | 12:05

    Moli državu za plate radnicima a Poketinu daju 7 000 000 evra platu godišnje. Kapitalizam rodjaci kapitalizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA