Sjajan gest Lajpciga: Renoviraju stadion i poklanjaju deo starih sedišta amaterskim klubovima

U doba pandemije koronavirusa, ovakav potez mnogo znači

  • 0
Red Bull Lajpcig, Herta, Marko Grujić Foto: Tanjug-AP

Pandemija koronavirusa nekim klubovima je zaista dobro došla da se bace na renoviranje svojih stadiona. Na njima već gotovo godinu dana nema publike, pa je samim tim lakše ispraviti neke nedostatke i dodati novitete. Nemački Lajpcig se tako nakon toliko godina odlučio da promeni plava sedišta, novim crvenim što su inače klupske boje.

Klub je objavio da je već završio radove na gostujućoj tribini, gde su postavljene nove stolice. Bild piše da će renoviranje proći znatno jefinije nego što je to očekivano, jer će neke stolice biti zadržane i samo ofarbane u crveno, dok će neke biti zamenjene.

Takođe, kada se navijači Lajpciga konačno i vrate na svoj stadion posle pandemije korone, moći će da očekuju i povećan kapacitet, u zavisnosti od toga koliko gostujućih navijača bude trebovalo ulaznice. Izgrađen je pokretni zid koji može da se adaptira broju pristalica kluba koji gostuje na stadionu Lajpciga.

- To nam daje značajno veću fleksibilnost – istakao je direktor za planiranje, Falk Jenike.

Većina starih sedišta, koja su bila u neutralnim bojama zbog Svetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine, biće data besplatno drugim klubovima. Amaterski klub Tapfer se već javio Lajpcigu da preuzme svoj deo, a drugi to mogu učiniti bilo kada, odnosno do nestanka „zaliha“.

Biće ovo jedno od najuzbudljivijih prvenstava Portugala u poslednje vreme. Sporting je prvi, a drugo mesto dele Porto i Benfika, koji igraju večeras (22.00), a oba tima nalaze se u odličnoj formi. Porto ima više uspeha u derbijima u poslednje vreme, pa je kvota na keca 2,25, iks je 3,40, a dvojka 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Porto – Benfika.

Video: Stanojević: Ne pamtim da je u ekipi bilo 10, 11 igrača iz Omladinske škole, sve će biti kako treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA