≫ 

Kraj jedne od najvećih fudbalskih karijera: Runi definitivno "okačio kopačke o klin" i postao trener

Slavni napadač potpisao ugovor kao trener Derbi Kauntija na dve i po godine

  • 3
Vejn Runi Foto: Tanjug/AP

Legendarni engleski fudbaler Vejn Runi odlučio je da "okači kopačke o klin" i da završi blistavu fudbalsku karijeru, kako bi se posvetio trenerskom poslu u Derb Kauntiju.

Napadač koji se proslavio u dresu Mančester junajteda igrao je za Derbi Kaunti ove sezone na 11 mečeva i postigao je jedan gol, a karijeru završava da bi počeo trenersku karijeru, koju će započeti upravo u Derbiju.

Runi je još 15. novembra postavljen za privremenog menadžera posle odlaska Filipa Kokua sa mesta trenera prvog tima. Sada su vlasnici kluba i definitivno prelomili da Runi dobije trajni posao i ugovor na dve i po godine, zbog čega je i definitivno odlučio da stavi tačku na igračku karijeru.

Runi je tokom karijere odigrao 120 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao je 53 gola. Sa Junajtedom je osvojio pet titula Premijer lige, jednu Ligu šampiona, jedan FA kup, četiri Liga Kupa, Ligu Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo, četiri Komjuniti šilda. Faktički, sve što se moglo osvojiti na klupskom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexxx

    15. januar 2021 | 19:30

    One polumakazice protiv sitija necu nikada zaboraviti!

  • voodoo popeye

    15. januar 2021 | 15:52

    Mnogo secanja imam iz tog vremena. Kakav je to igrac bio. Pravi onaj ulicarski igrac kojih sada nema. Igro covek i odbranu i u sredini ma sve zivo samo da igra. Onaj gol protiv Citya je za sva vremena. Srecno u trenerskim vodama legendo

  • Bixy

    15. januar 2021 | 23:58

    Srećno ti bilo igračino.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA