Jutjub blokirao kanal ruskog fudbalskog kluba

Amerikanci su na osnovu "Magnitski akta" sproveli restriktivne mere prema Ahmatu

  • 1
stadion Ahmata Foto: youtube/Russian Premier Liga

Uprava guglove platforme "Jutjub" suspendovala je nalog na tom kanalu ruskom fudbalskom klubu Ahmat iz Groznog, prenose ruski mediji. 

Svako ko je poslednjih sati pokušao da uđe na zvanični klupski kanal čečenskog premijerligaša mogao je samo da vidi poruku "stranica koju tražite nije trenutno dostupna".

Klub se nije oglašavao povodom novonastale situacije, svakako vrlo neprijatne, koja ipak nije novost po ovaj region i oranizacije koje tu deluju, jer je "Jutjub" nedavno već suspendovao nalog i jedne MMA organinizacije iz Groznog - "Absolute Championship Akhmat".

Ruski mediji tvrde da je ovo novi udar Amerikanaca na Fondaciju "Ahmat Kadirov", koju vodi sin nekadašnjeg predsednika Čečenije, aktuelni šef ove ruske republike, Ramzan Kadirov. U okviru te fondacije posluju i pomenuti FK Ahmat i MMA klub, kao i još nekolicina organizacija, koje su još u decembru prethodne godine prve bile obuhvaćene restriktivnim merama Amerikanaca.

"Jutjub" je ovakvu odluku doneo na osnovu takozvanog "Magnitski akta", koji je u zakon SAD implementirao još Barak Obama 2012. godine, kako bi kažnjavao ruske zvaničnike odgovorne za smrt ruskog advokata specijalizovanog za poreske slučajeve, Sergeja Magnitskog u zatvoru 2009. godine.

Pozivajući se na ovaj zakon, američka vlada preko svojih mehanizama ima autorizaciju da sankcioniše "ruske elemente" koji krše ljudska prava, pa su se sada KAdirov i organizacije koje su pod njegovom kontrolom, našle pod udarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA