FSS kontaktirao napadača Štutgarta da zaigra za Srbiju

Međutim, šanse da Kalajdžić zaduži dres Orlova su minimalne

  • 11
Saša Kalajdžić

Foto: AP/Tanjug

Kao što su krajem decembra i najavili, čelnici Fudbalskog saveza Srbije kontaktirali su fudbalera Štutgarta Sašu Kalajdžića kako bi ga privoleli da nastupa za Orlove - saznaje Telegraf!

Talentovani napadač je prošao sve mlađe selekcije Austrije, bio je i na klupi A tima u smiraj 2020. godine, ali za sada nije debitovao - što znači da bi "zakonski" mogao da zaduži opremu Srbije.

Međutim, kako sada stvari stoje, Kalajdžić je daleko od toga da Austriju zameni Srbijom. Iako "ne" kao odgovor nije zvanično stigao na adresu FSS, naš portal saznaje da mladi napadač nije spreman da napusti selekciju koja mu je praktično sve dala.

Kalajdžić je duže vreme bio na spisku igrača koje FSS intezivno prati po inostranstvu, ali je neke određene planove usporila i pandemija korona virusa. Mada, čini se da u slučaju Kalajdžića i nije bilo nekog određenog prostora za "otimanje" od Austrije.

Pomenuti napadač je u Štutgart stigao iz Admire 2019. godine. Teška povreda već po dolasku u Nemačku uticala je na to da Kalajdžić svoj debi u dresu Švaba upiše tek u maju 2020. godine protiv HSV-a, a prvenac je usledio protiv Nirnberga mesec dana kasnije.

U septembru 2020. je dao tri gola za Štutgart, potom dva za 10 minuta u remiju protiv Union Berlina, kao i gol Frajburgu za prolaz dalje u Kupu. U novoj godini zabeležio je dva natupa - protiv Lajpciga i Augzburga - ali se nije upisivao u strelce.

Video: FSS ulaže novac od Linglonga u VAR, objavljeno za šta su glasali Zvezda i Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    15. januar 2021 | 19:30

    Ovde nema sanse da ovaj momak igra za Srbiju! FSS je ovo uradio da ne bi posle bilo da nisu pokusali. Procice sve kao i u slucaju Marina,Arnautovica...

  • mm

    15. januar 2021 | 19:31

    FSS da raspise konkurs za selektora. Uslov-4. stepen sss

  • Bećar

    15. januar 2021 | 19:14

    Odlično samo da ne gledam Jovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA