≫ 

Reči bivšeg igrača Zvezde se slušaju u dahu na treningu Čuke: Ima tu crtu, može da bude dobar trener

Direktor Omladinske škole Brđana Igor Matić smatra da bi Zoran Rendulić mogao da izraste u sjajnog trenera, a pohvalno je govorio i o Pavlu Delibašiću

  • 2
Zoran Rendulić Rendulić (levo) u društvu prvog trenera Dušana Đorđevića Foto: MN Press

Nedavni transfer Dimitrija Kamenovića iz Čukaričkog u Lacio, samo je potvrdio da su Brđani jedan od glavnih izvoznika kvalitetnih mladih igrača u inostranstvo.

Međutim, teško da bi se transferi pomenutog Kamenovića, Tedića, Mićina, Mašovića i ostalih ostvarili da čelni ljudi kluba ne misle unapred i da svoje mlade igrače ponekad i pre vremena priključe prvom timu - barem tokom priprema.

Tako je i ovoga puta, gde su u Tursku poveli 13 omladinaca i kadeta, reprezentativaca Srbije (2002, 2003 i 2004. godište) sa kojima naizmenično rade pomoćni treneri Čukaričkog Pavle Delibašić i Zoran Rendulić. Upravo je ovaj poslednji u petak, po rasporedu, bio "glavni" na terenu i tom prilikom je pokazao da u sebi poseduje ozbiljnu trenersku crtu.

Svaka njegova reč pomno se slušala, a momci su se trudili da upiju svaki njegov potez. Često je znao da ih pohvali, ali i da podvikne kada je za to bilo potrebe.

- Odaljite se malo, nemojte peti put da vas opominjem - povisio je Rendulić glas u jednom trenutku:

- Tim jednim pasom možeš da im probijes četiri, pet igrača. Bravo - bio je jedan od zadovoljnih komentara.

O Renduliću kao igraču dosta toga se zna. Iza sebe ima internacionalnu karijeru, sa Čukom je 2015. osvojio Kup i zajedno sa Bojanom Ostojićem činio je tada najbolji stoperski tandem u ligi. Zatim je i sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka Srbije.

Alesandro Matri Rendulić u dresu Zvezde Foto: MN Press

Kao trener, Rendulić je počeo da uči zanat upravo u Čukaričkom, zatim je jedno kratko vreme samostalno vodio IMT, da bi se jesenas ponovo vratio na Brdo na usavršavanje. I čini se da mu odlično ide, što je potvrdio i direktor Omladinske škole Čuke Igor Matić.

- Igrali smo zajedno i ne bih voleo da sam subjektivan, ali mislim da ima tu jednu trenersku žicu i da može da bude jedan fantastičan trener. Treba da radi na sebi, kao i mi svi kada završimo karijeru. Odredio je negde sebe i mislim da će biti jedan trener sa autoritetom znanja. Dečaci ga slušaju, ovo što sam danas video jeste to da je na fantastičan način vodio sve to.

- Završio je B, i A licencu.Velika škola i iskustvo za njega su što je bio samostalan trener u IMT-u. Ima i to iskustvo rada sa velikim trenerima koji su ga trenirali tokom karijere, od Grofa Božovića do Francuske. Ako bude nastavio ovako, uz podršku kluba koju neminovno ima, mislim da može da napravi lepu trenersku karijeru - rekao je Matić, a zatim je pomenuo i Delibašića:

- Paja Delibašić već tri-četiri godine radi u prvom timu, promenio je nekoliko trenera. Vidi se da već ima iskustva, kao i autoritet i znanje što je veoma bitno. Jako dobro vodi treninge, primetio sam da na terenu vidi neke detalje. Ima podršku svih u klubu i pred njim i Rendulićem je lepa budućnost.

Osvrnuo se Matić i na potez kluba da veliki broj "klinaca" povede sa prvim timom u Tursku.

- Znamo šta je prioritet FK Čukarički, a to je omladinska škola. Zato smo na pripreme poveli 13 dečaka koji mogu da igraju za omladince, plus Jovan Lukić koji je 2002. godište. Vidi se da rade dobro, da imaju generalno energiju, da su orni za rad i disciplinovani... što je normalno za momke od 17, 18 godina. Spremni su da kvalitetno rade i da kroz ove pripreme pokušaju da se nametnu stručnom štabu - jasan je bio nekadašnji kapiten Brđana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA