Arsenal se "rešio" najplaćenijeg igrača u istoriji kluba: Ozil dogovorio dolazak u tursku ekipu

On će u nastavku sezone igrati za tim Fenerbahčea

  • 1
Mesut Ozil kuća u Londonu printscreen: YouTube/RafaStudios

Zaista se dugo čekalo da se razreši situacija sa Mesutom Ozilom. U Arsenalu su samo gledali da ga se „otarase“ zbog velikih primanja, a Nemac nije želeo da ode bilo gde. Sve se to dodatno upetljalo, ali će ova zima izgleda biti „istorijska“, zbog toga što su dve strane postigle dogovor, kako piše Atletik.

Uglavnom, Ozil će kako stvari stoje karijeru nastaviti u Fenerbahčeu, koji je bio najzainteresovaniji za njegove usluge. Dogovor je već napravljen, tako da će Nemac ovog vikenda otputovati u Tursku kako bi se rešili svi detalji.

Da nije došlo do ovog „prevremenog“ raskida, pošto Ozilu ugovor ističe u junu, on bi inkasirao još blizu 7.000.000 funti (oko 8.500.000 evra) što je suma koju u Arsenalu jednostavno nisu bili spremni da plate za igrača koji se uopšte ne nalazi u bilo kakvom protokolu.

A zanimljivo je da je na početku sezone Nemac istakao jasnu nameru da ostane među Tobdžijama do samog kraja, jer se nadao da će kad-tad dobiti poverenje Mikela Artete. Međutim, ovaj ga je u potpunosti skrajnuo, nije ga prijavio ni za Premijeršip, ni za Ligu Evrope i verovatno je i njemu postalo jasno da je bolje da karijeru nastavi da gradi negde drugde.

On je u Arsenalu 2018. godine postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba, pošto je uprava sa njim potpisala ugovor koji kaže da Nemcu sleduje blizu 350.000 funti nedeljno (oko 400.000 evra). Poslednji put na terenu je bio pre gotovo godinu dana, tačnije 7. marta 2020. godine.

Video: Divne vesti: Navijači Zvezde prikupili 207 jedinica krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA