≫ 

Big Sem ostavio Vukove bez večere: Vest Brom „iz keca u dvojku“ na Molineu, Bane nije igrao

Velika pobeda za Vrećice, koja dodatno komplikuje borbu za opstanak

  • 1
FC West Bromwich Albion - Chelsea,  FK Vest Bromvič Čelsi

Foto: Tanjug/AP

Pobeda protiv fenjeraša Šefild junajteda bila je jedina za Vest Bromvič Albion ove sezone u Premijer ligi. Do danas. Neverovatnu partiju pružili su fudbaleri koje sa klupe vodi čuveni Sem Olerdajs, uspeli da se vrate iz rezultatskog deficita na poluvremena i da na kraju dođu do veoma vredna tri boda, koja ih ostavljaju u crvenoj zoni, ali ih znatno približavaju cilju i opstanku – 2:3 (2:1).

Ništa nije nagoveštavalo da bismo danas mogli da vidimo iznenađenje na Molineu. Vest Brom je nanizao čak osam utakmica bez pobede, prošle nedelje je doživeo pravu sramotu u FA Kupu, pošto je poražen od trećeligaša Blekpula posle penala, ali možda je upravo jedan takav šamar bio potreban klubu iz predgrađa Birmingema da počne da igra kako treba.

Jeste danas Vulverhempton bio taj koji je napadao, imao inicijativu, čak 24 šuta ka golu protivnika, ali nije imao ono što je najvažnije – završnicu. Sa druge strane, Vest Brom je iskoristio sve svoje prilike i zasluženo je došao do pobede sa kojom sada ima 11 poena na tabeli, samo tri manje od Brajtona, koji je prvi iznad crte. Bane Ivanović, ipak, danas nije igrao.

Meč je počeo prilično šokantno za domaće. Već u sedmom minutu Vili Boli napravio je prekršaj u kaznenom prostoru, Majkl Oliver konsultovao se sa pomoćnicima iz VAR sobe i nakon kraćeg većanja odlučio je da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Mateus Pereira i nije pogrešio – Vest Brom je došao do ranog vođstva.

Mogle su Vrećice potpuno da dotuku „ošamućenog“ domaćina. Imao je Kalum Robinson još jednu sjajnu priliku da u 31. minutu donese prednost od dva gola gostima, ali je Rui Patrisio uspeo da odbrani njegov šut. Treba pomenuti i da su domaći i sami tražili jedanaesterac u 13. minutu nakon što je Kiran Gibs igrao rukom u svom šesnaestercu, ali su njihovi protesti ostali bez „ploda“.

A onda – izjednačenje. U 36. minutu Vili Boli je sjajno proigrao Fabija Silvu, ponovo smo videli zašto e Vulverhempton opasan u napadu i na semaforu je pisalo 1:1, možda i pomalo nezasluženo, uzimajući u obzir prikazanu igru do tada.

FK Vulverhempton

Foto: AP/Tanjug

Vest Brom se potom potpuno pogubio, a Vukovi su namirisali krv i već do poluvremena su preokrenuli rezultat na svoju vodenicu. Ponovo je u centru pažnje bio Vili Boli, koji je ovoga puta zatresao mrežu nakon sjajno izvedenog kornera. Nije to bio kraj uvodnih 45 minuta kakav je priželjkivao Big Sem.

Ali početak drugog dela bio je kao iz bajke za Vrećice. Već u 52. minutu došlo je do novog poravnanja rezultata. Ovoga puta je Kajl Bartli odlično uposlio Semija Adžaija, a ovaj je gađao bez greške i Rui Patrisio nije mogao da odbrani taj šut glavom.

I onda samo tri minuta kasnije, Majkl Oliver je ponovo pokazao na belu tačku. Domaći nisu bili baš najzadovoljniji, ali je bilo očigledno da je Konor Koudi napravio grub prekršaj. Ovoga puta nije bilo ni potrebno da VAR interveniše, već je Mateus Pereira ponovo pristupio „kreču“ i još jednom je bio uspešan protiv golmana Vulverhemptona.

Jasno, do kraja su Volvsi krenuli na sve ili ništa, ali nisu uspeli da pronađu put do gola. Jedinu veću šansu imali su u 82. minutu kada je Patrik Kutrone poslao loptu preko prečke iz srca kaznenog prostora. Bodovi su otišli put Birmingema, a Nuno Esprito Santo moraće da trgne svoj tim što pre, pošto su na poslednjih sedam utakmica upisali samo jednu pobedu i to u FA kupu, dok su u Premijer ligi slavili zadnji put protiv Čelsija još 15. decembra.

PREMIJER LIGA – 19. KOLO

 

Subota

Vulverhempton – Vest Bromvič Albion 2:3 (2:1)

/Silva 38, Boli 43 – Pereira 8p, 56p, Adžaji 52/

16.00: Lids – Brajton

16.00: Vest Hem – Barnli

18.30: Fulam – Čelsi

21.00: Lester – Sauthempton

Nedelja

15.00: Šefild junajted – Totenhem

17.30: Liverpul – Mančester junajted

20.15: Mančester siti – Kristal Palas

Ponedeljak

21.00: Arsenal – Njukasl

Odloženo

Aston Vila - Everton

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Mali peh na treningu: Ivan Obradović osetio bol u predelu levog kolena pa napustio teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA