≫ 

Ovo je najodgovorniji igrač sveta: Adut Lestera slavio distanciran od saigrača, poslao jaku poruku

Medison za primer svima

  • 2
džejms medison Foto: youtube/BT Sport

Lester Siti je u subotu sa mnogo rutine savladao Sautempton 2:0, jedan od strelaca bio je odlični Džejms Medison, a upravo o njemu priča Engleska, i to ne zbog gola, već zbog proslave istog.

Odmah pošto je pogodio za vođstvo u prvom poluvremenu, Medison je otrčao da proslavi sa saigračima, delovalo je da će tu biti uobičajenog pljeskanja rukama, grljenja, tapšanja, ali je ofanzivac "Lisica" sve iznenadio - slavio je sa saigračima na distanci, bez dodirivanja.

Poput nekog pantomimičara, Medison je "u prazno" bacao "koske", pružao ruke "nevidljivim" saigračima i pre nego što su mu prišli ostali fudbaleri iz ekipe. Ali mu se nisu do kraja približili. Jedan mu je čak digao kopačku da ga lupi po njoj, kao alternativan način proslave.

Koliko god ovaj gest Medisona izgledao komičan, ipak šalje veoma važnu poruku u jeku pandemije korona virusa, kada čak i brojni apeli država ne dopiru do ljudi, pa se i dalje krše mere fizičkog distanciranja.

Medisonov potez bi lako mogao da natera i ostale aktere Premijer lige da u narednom periodu na isti način slave golove. Jasno je da će mnogi reći kako igrači na terenu svakako prilaze jedni drugima, ulaze u duele i tako dolaze u rizik da prenose virus (ako ga imaju), međutim važno je da se shvati poruka koju je Medison poslao svima, a ona glasi da ljudi moraju biti krajnje odgovorni u ovoj delikatnoj situaciji koja je zadesila svet.

Video: Fudbaleri Lestera odali počast vlasniku kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    17. januar 2021 | 11:11

    Ne razumem: Sta kad je duel Korner Aut Ono kada trener kaze sto blize igracu. Tada nece preneti a kada slavi hoce. Manje razmisljanaj vise fudbala i onako je sport otisai u.... lepe

  • roki

    17. januar 2021 | 11:18

    Na kraju ce samo penale da sutiraju...nema smisla vise sve ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA