Jokanović se vraća u Englesku? Ostrvski mediji bruje o povratku srpskog stručnjaka idućeg leta

Mnogi klubovi stali su u red za usluge našeg trenera

  • 0
Slaviša Jokanović FK Fulam Foto: Tanjug/AP

Iskusni srpski stručnjak, Slaviša Jokanović blizu je povratka u engleski fudbal. Trener koji se trenutno nalazi u Al-Garafi u Kataru, ostaće tamo do kraja tekuće sezone, nakon čega planira o razgovorima o povratku na Ostrvo, piše britanski Dejli Mejl.

On je u Katar otišao 2019. godine, gde je vodio Al-Garafu do trećeg mesta u Katar Stars ligi i do polufinala nacionalnog kupa. Takođe, u ovom timu zadovoljni su četvrtim mestom do kojeg ih je Jokanović odveo u šampionatu i obezbedio učešće u kvalifikacijama za Azijsku Ligu šampiona. Zbog svega toga bio je kandidat za trenera sezone zajedno sa Ćavijem i Dijergom Agireom iz Al-Rajana, kojem je na kraju i pripalo ovo priznanje.

Glavni razlog povratka u Evropu je taj što mu se porodica još nalazi na tlu Starog kontinenta. Oči je pre svega bacio na Englesku, gde je prethodno imao dosta uspeha. Donedavno je bio vezivan za mesto na klupi Vest Broma, Šefild Venzdeja, Kardifa, Derbija i trenutno razmatra gde bi mogao da nastavi karijeru, nakon što je otpušten iz Fulama 2018. godine.

On je dva puta uspevao da odvede timove iz Čempionšipa u plej-of. Prvi put mu se to desilo sa Votfordom 2015. godine, kada je dobio otkaz i pre početka sezone, a drugi put je to „iskusio“ tri godine kasnije kada je Fulam savladao Aston Vilu u finalu plej-ofa.

Video: Kretnja Štulića i gol u finišu za pobedu Partizana u prvom test duelu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA