≫ 

Đuričić junak Sasuola u nadoknadi sa penala, Vulić zatresao mrežu Beneventa u velikoj pobedi

Pomalo neočekivani rezultati u "vreme ručka" u Italiji

  • 0
Filip Đuričić

Foto: AP/Tanjug

Ko se ovome mogao i nadati? Krotone je u poslednje vreme ličio na sve, samo ne na ekipu koja se takmiči u Seriji A. Ređali su se neuspesi protiv Verone, Rome, a posebno je bolan bio onaj protiv Intera kada je u mreži fenjeraša završilo šest golova. A danas? Kao da je na terenu bila neka druga ekipa. Krotone je ubacio četiri gola Beneventu već za sat igre i tako došao do zlata vredne pobede koja ga vraća u borbu za opstanak – 4:1 (2:0).

Već u petom minutu je domaćin poveo posle nespretne intervencije Kamila Glika i autogola. Gosti su potom jurnuli napred, ali ih je sačekalo novo neprijatno iznenađenje. Igrao se 29. minut kada je Simi uspeo da naleti na loptu u kaznenom prostoru rivala, da po njoj sasvim dobro raspali i da duplira prednost domaćina. Tim rezultatom otišlo se na veliki odmor.

 

 

Već u devetom minutu nastavka, Simi je došao i do svog drugog gola. Dobro se izborio fudbaler Krotonea u kaznenom prostoru i centaršut Rivijere sproveo u mrežu. Tačku na sve stavio je nekadašnji igrač Zvezde, Miloš Vulić, koji je u 65. minutu doveo domaće pred petardu.

 

 

Međutim, nje nije bilo, već je utešni gol za goste postigao Jago Falke u 82. minutu susreta. Vulić je teren napustio dva minuta ranije i može se reći da je odigrao sasvim dobar meč.

 

Krotone se ovom pobedom popeo na 12 poena, samo dva manje od Đenove i Kaljarija koji su prvi iznad crte.

Drugi meč doneo je šok u bukvalno poslednjim sekundama utakmice. Parma je bila na pragu velike pobede, koja bi ih odvela van zone ispadanja posle toliko vremena, ali se u toj nameri isprečio Filip Đuričić koji je sa bele tačke doneo bod Sasuolu – 1:1 (0:1).

Još u 21. minutu Sasuolu je poništen gol na intervenciju VAR-a. A kako to obično ide, pao je pogodak na drugoj strani nedugo kasnije. Đuzepe Pecela je u 37. minutu doveo Parmu u vođstvo i gostujući tim je zaista dugo odolevao, ali ispostavilo se da nije mogao da odnese sva tri boda.

Maksim Busi je u 93. minutu utakmice skrivio jedanaesterac, a sudija Ivano Pecuto je bez ikakvih konsultacija sa VAR-om pokazao na belu tačku. Srpski fudbaler, Filip Đuričić preuzeo je odgovornost i uspešno je matirao golmana gostiju i tako doneo veliko slavlje svojim saigračima.

Parma je tako ostala na 13 poena i nalazi se na 19. mestu Serije A, dok je Sasuolo sada osmi sa 30 poena, deset manje od vodećeg Milana i četiri manje od Rome na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Kretnja Štulića i gol u finišu za pobedu Partizana u prvom test duelu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA