≫ 

Belić kao Bufon, Docić zaigrao posle 4 meseca, poraz Čuke u Turskoj

Golma Brđana skinuo tri gol-šanse Rusa u prvom poluvremenu

  • 0
FK Čukarički Foto Telegraf

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od Baltike u prvom prijateljskom meču na pripremama u Antaliji rezultatom 2:0 (1:0)!

Brđani jesu izgubili od ekipe koja igra drugu ligu Rusije, ali su dobili kapitena Marka Docića koji je zaigrao prvi put od sredine septembra i onog meča sa Crvenom zvezdom. Podsetimo,Docić je tada dobio žestok udarac od Sekua Sanoga i činilo se da je sezona za njega gotova. Međutim, Docić je sa nekoliko sjajnih poteza "poručio" da je povreda prošlost.

Loše je Čuka odigrala prvo poluvreme, daleko od onoga što su prikazivali tokom jesenjeg dela prvenstva, a pogotovo daleko od ideja trenera Dušana Đorđevića koji je celo vreme stajao pored linije i sugerisao šta je njegovim momcima potrebno. A Brđanima je u prvom delu i te kako bio potreban tečniji pas i mnogo jači ulazak u duele koji je možda bio i ključan faktor.

Baltika je već u 5. minutu pripretila kada je Šapić izbacio u korner, da bi Belić paradom u 16. spasio siguran gol Rusa. Dva minuta kasnije ništa nije mogao. Odbrana Čuke je slabo intervenisala, petljalo se na ivici kaznenog prostora, lopta je došla do Demijanova koji je udarcem sa distance,uz pomoć prečke, savladao Belića.

Golman Brđana je bio centralna figura prvog poluvremena, jer je u 26. i 33. minutu spasio sigurne golove. Najpre je skinuo zicer sa pet metara posle šuta glavom,onda jos jednom paradom ulepšao šut jednog igrača Baltike i izbacio loptu u korner.

Čuka se probudila krajem poluvremena kada je Kajević u 39. "izbacio" Tošića na levoj strani, ovaj našao Rakonjca koji glavom šutira pored gola. Dva minuta kasnije priliku je imao i Kovač čiji šut sa nekih desetak metara golman Baltike skida u padu - nogama. Vredi pomenuti da su Rusi i u 44. minutu imali šansu posle kornera, ali je lopta otišla pored gola.

FK Čukarički Foto Telegraf

Utakmica je praktično rešena na samom početku drugog dela, kada je Kuzmin u 47. savladao Mićovića - i to nakon što je dobio odličnu loptu sa leve strane.

Međutim, nije Čukarički pao i u tim trenucima imao je terensku inicijativu. Ekipom na terenu dirigovao je Docić koji se na teren vratio prvi put od pomenute povrede.

Najpre je izbacio Veličkovića na levoj strani odličnim pasom, da bi ovaj loše šutirao, a onda je u 65. započeo akciju iz koje se izrodila najbolja šansa za Brđane. Praktično bez gledanja je našao Jovanovića na desnoj strani, ovaj je ubacio u peterac i našao Pantića čiji šut je golman Baltike izbacio u korner.

FK Čukarički Foto Telegraf

Do kraja meča vredno pomena bila je samo odbrana Mićovića koji je vrhovima prstiju spasio čist gol, prilika za mladog Ergelaša posle asistencije Pantića, kao i crveni karton za Mešaninova sa pravom zamene.

Čukarički je utakmicu počeo u sastavu: Belić, Stevanović, Šapić, Ostojić, Tošić , Mijailović, Kovač, Kajević, Đukić, Vidosavljević i Rakonjac.

Drugo poluvreme su igrali: Mićović, Ćirković, Drezgić, Fratrović, Veličković, Lukić, Docić, Ergelaš, Savić, Pantić, Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA