≫ 

Može Bajern jednom da pogreši, ali ne dva puta: Genije Miler i prečka pomogli Bavarcima da se odlepe

Šampion Nemačke savladao Frajbrug sa 2:1 uz sjajnu partiju Liroja Sanea

  • 0
Bundes liga, FK Bajern Minhen, Salke Foto: Tanjug/AP

Bajern je iskoristio kikseve svih rivala u vrhu tabele i trijumfom nad Frajburgom od 2:1 povećao prednost na čelu Bundeslige. Imali su Bavarci i dosta sreće jer je Nils Petersen pogodio prečku u prvom minutu nadoknade i umalo im izbio iz džepa već upisanu pobedu.

Bajern, koji još uvek vida rane posle šokanten eliminacije iz Kupa, je dominirao u prvom poluvremenu, a već u sedmom minutu Robert Levandovski je na genijalni pas Tomasa Milera postigao 21. bundesligaški gol.

Bio je Bajern mnogo bolji u prvih 45 minuta, a gosti su zapretili samo jednom i to preko Mađara Šalaja u 17. Dve prilike za Bavarce promašio je Serž Gnabri, jednom je neprecizan bio i danas odlični Liroj Sane, ali će se prvo poluvreme pamtiti po povredi Gnabrija koji je napustio teren već posle pola sata.

Bajern je mogao da duplira vođstvo u 59. minutu, ali je prečka sprečila novi gol Levandovskog. Ni Leon Gorecka nije iskoristio odbitak, a kao što to obično biva na drugoj strani je odmah usledila kazna. Iskusni Nils Petersen zaledio je Minhen pogotkom u 62.

Ipak, to nije obeshrabrilo Bajern koji je nastavio da melje. Kimih je imao sjajnu priliku u 70, a pogodak odluke usledio je pet minuta kasnije kada je Tomas Miler iskoristio gužvu i lepim udarcem doneo Bajernu nove bodove.

Do kraja meča Bajern je imao još nekoliko dobrih prilika, Liroj Sane je bio stvarno fantastičan u driblinzima i prodorima, ali bez pogotka. Malo je falilo da hrabri Frajburg šokira na kraju "rekordmajstera", ali je prečka u 91. minutu sprečila drugi gol Nilsa Petersena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA