≫ 

Nula Liverpula i Junajteda, Alison ostao budan i pored uspavanke na Enflidu

Prvo poluvreme može da opiše jedna reč - opreznost. Obe strane su gledale kako da ne pogreše u odbrani, ali je Junajted morao mnogo više da se bavi tim segmentom igre

  • 1
Sevilja, Mančester junajted Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula i Mančester junajteda odigrali su meč bez golova u sklopu 19. kola Premijer lige, a uspavanka na Enfildu bila je prekinuta samo u poslednjoj fazi susreta kada su "đavoli" u dva navrata opasno zapretili, ali je Alison bio priseban.

Prvo poluvreme može da opiše jedna reč - opreznost. Obe strane su gledale kako da ne pogreše u odbrani, ali je Junajted morao mnogo više da se bavi tim segmentom igre.

Liverpul je u nekoliko navrata sjajno razmenio dodavanja na sredini terena, tačnije, Alkantara je sve to dobro povezivao, ali je falio završni. Robertson je bio aktivan po levoj strani, nekoliko puta je došao do samog šesnaesterca, a u dva navrata ga Firmino nije "ispoštovao", te je pokušao sam da završava, ali ne na najbolji način.

U prvom delu igre se može izdvojiti upravo šut Firmina posle izgrađene akcije, ali je to bilo isuviše blago za De Heu koji je lagano pokupio loptu. Sa druge strane, ofanzivci iz Mančestera su često bili u nedozvoljenoj poziciji, a najbolju priliku za "đavole" imao je Bruno Fernandeš koji je iz prekida sa nekih 27 metara šutirao pored leve stative.

Koliko malo je viđeno u prvom, još manje od igre je bilo u drugom poluvremenu. Po jedan šut u okvir gola za pola sata igre - a, onda je u 75. minutu nastupila najbolja šansa na meču.

Igra se kretala po levoj strani odakle je Junajted uspeo da izgradi dobru poziciju za ubacivanje pred sam gol Liverpula, što je i učinjeno, te je lopta došla do Bruna Fernandeša koji je iz prve otvorio nogu i pokušao da pogodi suprotni, desni ćošak, ali je Alison sjajno reagovao otklonio opasnost.

Plen je podeljen, a ako je za utehu gostima iz Mančestera, na kraju kada se sve sumira, imali su bolje prilike koje, na njihovu žalost, nisu uspeli da realizuju. Ipak, Junajted ostaje na prvoj poziciji i posle ovoga kola, dok je Liverpul u odnosu na plasman iz prethodne runde, sada treći pošto je Lester uspeo da dođe do drugog mesta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kretnja Štulića i gol u finišu za pobedu Partizana u prvom test duelu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA