≫ 

Pet godina nije dao gol, a večeras dva: Majstor Stons odveo Mančester Siti na 2. mesto Premijer lige

Još jedna ubedljiva partija tima Pepa Gvardiole protiv Kristal Palasa - 4:0

  • 0
Manchester United, Manchester City Foto: Tanjug/AP

U pravom trenutku je Mančester Siti uhvatio šampionski zalet, a nova ubedljiva igra i pobeda nad Kristal Palasom od 4:0 dovela je "Građane" na drugo mesto, tik iza Mančester junajteda sa dva boda manje, ali i mečom manje.

Heroj večeri je Džons Stons. Pet godina Englez nije postigao gol u Premijer ligi (još iz perioda u Evertonu), a večeras - dva komada. Prvi posle sjajnog centaršuta Kevina De Brujnea (100. asistencija Belgijanca u karijeri) u 26. minutu, a drugi u 68. posle odbitka i udarca glavom Dijaza.

Između ta dva gola mrežu slabih gostiju pogodio je Gundogan u 56, posle sjajnog udarca sa 17 metara, da bi tačku na meč i trijumf "Građana" stavio Rahim Sterling takođe iz slobodnog udarca u 89.

Kristal Palas je bio slab večeras, bez Zahe i Šlupa nije mogao da pruži veći otpor, a Luka Milivojević je igrao do 68. minuta kada ga je zamenio Ridevald.

Siti ponovo odličan, treći put uzastopno su vezali utakmicu bez primljenog gola dok je Gvardiola promešao sastav i pružio šansu nekim drugim igračima sa manjom minutažom.

Utisak je da koga god Katalonac izabere nema razlike, jer je Siti odlično našpanovan za šampionsku trku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA