≫ 

Inter bacio šampiona na kolena, miljenik Dejana Stankovića potpisao poraz Juventusu

Inter je u isto vreme napravio prilično lepo rastojanje od aktuelno šampiona, a sebe još glasnije kandidovao da ga nasledi ove sezone

  • 6
Nikolo Barela Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Inter pokazali su da sa pravom veruju u šampionsku titulu ove sezone pošto su u 18. kolu Serije A savladali Juventus sa 2:0, a aktuelni prvak nije skoro ništa pokazao u Milanu.

Nije Juventus pristupio ovoj utakmici kao ekipa koja bi mogla da se u slučaju pobede totalno uključi u borbu za još jedan Skudeto. Inter je mnogo više pokazao i kada se sve sabere, zasluženo slavio i poravnao se na vrhu sa gradskim rivalom Milanom.

Novom trijumfu crno-plavih ponajviše je doprineo Nikolo Barela koji je asistirao kod prvog, a onda i postigao drugi pogodak koji je "staroj dami" potpisao poraz. Bivši igrač Intera i trener Crvene zvezde Dejan Stanković u jednoj video poruci koju je popularna voditeljka Dileta pokazala Bareli, prilično je nahvalio veznjaka i uputio mu pozdrave.

Prvi tragovi Juveovog poraza viđeni su u 12. minutu kada je Barela sa desne ivice kaznenog prostora uputio centaršut na nekih pet metara gde je bivši igrač torinskog kluba, Arturo Vidal, nadskočio dosta više gostujuće defanzivce i pogodio za vođstvo Intera.

Domaćin je u prvom poluvremenu imao prednost 10-3 u šutevima, dok je u drugom razlika bila dosta manja, ali ni to ga nije sprečilo da udvostruči prednost, najviše zahvaljujući očajnoj reakciji odbrane za koju se nekada moglo reći da je najbolja na svetu.

Štoper Bastoni je u 52. minutu je uputio jednu felširanu dugu loptu koja je pocepala štoperski duo Juvea na pola i izbacila Barelu direktno pred Ščesnoga koji ništa nije mogao da uradi bez da isprati loptu kako mu ide u gornji levi čošak gola.

Grogirani gosti su preuzimali polako loptu, ali i dalje nisu bili opasniji od protivnika koji je čekao kontre sada kada je bilo jasno da se pobeda bliži. Juventus je uspeo da zapreti samo jednom preko Kijeze do kraja susreta, ali je Handanović bio na visini zadatka. Srpski defanzivac Aleksandar Kolarov sa klupe je ispratio podvig njegove ekipe.

Inter je u isto vreme napravio prilično lepo rastojanje od aktuelno šampiona, a sebe još glasnije kandidovao da ga nasledi ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Au DRUZEEE

    17. januar 2021 | 22:57

    S'jeba me Liverpul za 120000😢😢😢😢😢😢😢🆘️🆘️🆘️🆘️

  • AC

    17. januar 2021 | 22:52

    Milanezi osvajaju Skudeto

  • Zarko

    18. januar 2021 | 01:04

    I posle kazu Ronaldo najbolji na svetu hahaha bas lepo zasmeja. Pa Juventus bez Ronalda je 5 godina zaredom osvajao Seriju A a sad kad doso Ronaldo oni su 5 mesto na Tabeli. Buaaaa hahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA