≫ 

Mesi i košmar koji traje: Prvi crveni za Argentinca u dresu Barselone i izgubljen pehar Superkupa

Ateltik Bilbao slavi vredan trofej posle trijumfa od 3:2 u produžecima

  • 0
Barcelona, Athletic Bilbao

Foto: Tanjug/AP

Možda prvi put u istoriji španskog fudbala imamo situaciju da je Superkup osvojio tim koji niti je šampion države niti pobednik kupa. Atletik Bilbao je porazio Barselonu posle produžetaka sa 3:2 sjajnim golom Injakija Vilijamsa u 94. minutu.

Prelepo je tamnoputi "sin Baskije" matirao Ter Štegena aa 17 metara produbivši tako krizu i probleme velikana iz Katalonije koji se nadao da će prvim trofejom u sezoni zamaskirati debakl u prvenstvu.

 

Sve najbolje što ima Ronald Kuman je poslao na teren, čak i kapitena Lionela Mesija. Ali, ne vredi. Baski prgavi kakvi su nisu im dali da dišu 120 minuta, a čak i kada su delovali izgubljeno smogli su snage da uzvrate udarac i vrate se u meč.

Ipak, vrhunac nemoći Katalonaca i Mesija usledio je u poslednjem minutu produžetaka kada je Argentinac dobio prvi crveni karton u klupskoj karijeri posle 753 nastupa za Barsu. Čovek koji je do sada dva puta bio isključen samo u dresu Argentine preterao je u udaranju rivala na sredini terena, što mu VAR nije oprostio.

 

Atletik je taj koji je pokazao i protiv Reala u polufinalu da ne preza od velikih imena, a iako je Grizman u 40. minutu doneo prednost Barsi, samo dva minuta kasnije Oskar De Markos je vratio Atletik u život.

 

 

Bilbao je bolje ušao u nastavak, a VAR i linije su sprečile baskijskog velikana da povede u 57. minutu. Veteran Raul Garsija je postigao gol, koji nije priznat zbog ofsajda.

Barselona je povela u 77. posle još jedne asistencije Albe za Grizmana, drugi pogodak Francuza opasno je nagovestio premijerni trofej za Katalonce u ovoj turbulentnoj sezoni, ali tako nisu mislili igrači iz Bilbaoa.

 

Komična odbrana Kumanovog tima je u 90. minutu olako dozvolila Viljalibreu da iz neposredne blizine zakuca loptu u mrežu i odvede finale u produžetak koji je odlučio Injaki Vilijams.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA