Konačno je gotovo: Milik uspeo da „pobegne“ iz Napolija, u Marselju će biti do 2025. godine

Poljak će konačno imati minute nakon duge pauze

  • 0
Arkadijuš Milik Foto: Youtube / Printscreen

Izgleda da je konačno došao kraj „ludilu“ oko transfera Arkadijuša Milika. Napoli je dugo odolevao i nije želeo da proda Poljaka nekom drugom klubu ispod cene, ali je Aurelio de Laurentis na kraju ipak popustio, pa će se ovaj vrlo brzo naći u ekipi Olimpija iz Marselja.

Poljski napadač nije ni igrao ove sezone, jer su Napolitanci bili besni što nije hteo da produži ugovor sa njima, a koji mu ističe na kraju tekuće takmičarske godine. Milik je samo želeo da ode, predsednik Fudbalske federacije Poljske istakao je da neće ni igrati na Euru ako ne nađe novi klub, pa je pritisak samo rastao.

Napoli je tražio 15.000.000 evra za njegove usluge i procente od iduće prodaje, ali je Marselj nudio značajno manje. Prvo se cifra kretala oko 7.000.000 evra, potom se govorilo o nešto većoj cifri, a kako stvari stoje Napoli će zaraditi 8.000.000 evra iz prve rate, a 5.000.000 evra bi mogao da dobije na osnovu bodova Milikovog novog kluba. Uz to, kada ga bude prodao, Marselj će morati da da čak 30 odsto Napolitancima na ime obeštećenja.

Pre nego što ode, ipak, Milik će morati da potpiše sa Napolitancima do 2022. godine, jer mu aktuelni ugovor ističe za šest meseci, a Olimpik insistira da ga dovede na pozajmicu pre otkupa zbog finansijskog fer-pleja.

Francuzi i Italijani pišu kako će Milik potpisati sa Olimpikom do 2025. godine za platu od 4.500.000 evra po sezoni.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA