≫ 

Iznenađenje u Hrvatskoj: Na klupu splitskog Hajduka dolazi trener godine u Švajcarskoj i na Kipru

Italijan, Paolo Tramecani potpisao za Splićane

  • 0
Paolo Tramecani Foto: Youtube / Printscreen

Italijanski stručnjak, Paolo Tramecani postao je novi trener Hajduka iz Splita. On je danas potpisao ugovor do leta 2022. godine, a ekipu će preuzeti već danas, navedeno je na zvaničnoj stranici ovog hrvatskog kluba. Italijan je preuzeo klub nakon što su propali pregovori sa Portugalcem Silasom.

Igračku karijeru, Tramecani je započeo u velikom Interu iz Milana. Osim za njih, nastupao je za Prato, Lućeze, Veneciju, Ćezenu, Pijaćencu, Totenhem, Pistojeze, Atalantu, Empoli i Pro Patriju. Trenersku karijeru je započeo kao pomoćni trener Đanija de Bjazija u reprezentaciji Albanije, koja se tada po prvi put u istoriji plasirala na Evropsko prvenstvo.

Na klupu Lugana je došao 2016. godine, kada se švajcarski prvoligaš po prvi put plasirao u grupnu fazu Lige Evrope. A treba pomenuti da ih je preuzeo kada su bili poslednjem mestu na tabeli. Na osnovu svega, proglašen je za trenera godine u Švajcarskoj.

Godinu dana kasnije preuzeo je Sion, koji je napustio iz ličnih razloga. Potom preuzima kiparski APOEL, gde je ponovo proglašen za trenera godine, jer je prosečno osvajao 2,16 poena po utakmici. To ga preporučuje Livornu, odakle se ponovo vratio u Sion.

Pomoćnici Tramecanija u Hajduku biće Atila Malfati, Valerio Zudas, a kondicioni treneri će ostati Toni Modrić i Šime Veršić. Ostaće tu i trener golmana Hrvoje Sunara, kao i još jedan pomoćnik – Toni Golem.

Video: Stanković o igračima, odlascima i dolascima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA