Mbođ se setio dana u Beogradu: Čitav Dakar je tražio dres Zvezde, Jovića niko nije mogao da zaustavi

Sadašnji član Nefčija vratio se u vreme kada je branio crveno-bele boje

  • 0
Mamadu Mbođ Youtube/Printscreen

Bivši defanzivac Crvene zvezde Mamadu Mbođ u jednom intervju sa Metjuom Vajtom naveo je da bi ostao u Ljutice Bogdana samo da je igrao svake nedelje, nezavisno od toga da li bi finansijski bilo isplativo.

- Poštovanje između navijača i mene mi je uvek bilo važno… U Crvenoj zvezdi sam se osećao kao kod kuće. Iskreno kažem da nikad ne bih otišao da sam igrao svake nedelje, nebitno da li bi bilo para ili ne, ostao bih 100 odsto. Otišao sam samo zato što nisam igrao, fudbaler ne može da bude srećan kad ne igra - rekao je Mbođ.

Sadašnji član Nefčija rekao je skoro ceo glavni grad Senegala u jednom momentu želeo da dobije dres Zvezde.

- Ideja je potekla iz porodice. Svi me dole znaju, mene i brata, prate naše karijere već neko vreme. Prvo sam poklonio samo nekoliko dresova prijateljima sa kojima sam odrastao. Onda sam počeo da dobijam sve više zahteva preko interneta i uskoro je ceo Dakar tražio Zvezdin dres, imao sam problem. Previše je ljudi zvalo, nisam mogao svima da udovoljim. U Senegalu, poklon je svetinja, to je znak poštovanja. Kad nekom daš novac, to se brzo zaboravi. Poklon se pamti. Isto je i sa dresom. Svaki put kad ga obuku setiće me se - naglasio je Mbođ.

On je takođe pomenuo nekoliko bivših saigrača i ispričao par reči o njima.

- U Zvezdi sam igrao sa mnogo dobrih fudbalera. Pogledajte Luku Jovića, imao je 17 godina tad, bio je neverovatan, na treningu niko nije mogao da ga zaustavi. Aleksandar Katai, top igrač, dribla sa lakoćom, daje golove sa lakoćom. Mičel Donald, neverovatan igrač. Moj najbolji prijatelj u Zvezdi. Dobar tip i na i van terena. Lider. Igrač koga bi svaki trener voleo u timu. Mnogo poštovanja prema njemu. Marko Grujić je bio još jedan talentovan igrač, Mihailo Ristić takođe - zaključio je Mbođ.

Video: Stanković o igračima, odlascima i dolascima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA