≫ 

Stepi poslao poruku Zidanu posle brutalne partije Luke Jovića: Majstore, moraš i ti da se zapitaš...

Legenda Ajntrahta iz Frankfurta oduševljena je povratničkim debijem srpskog reprezentativca, ali naglašava da tek sada mora dvostruko jače da radi

  • 22
Dragoslav Stepanović, Luka Jović, Zinedin Zidan

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Profimedia/Tanjug/AP

Čitav fudbalski svet priča o Luki Joviću posle neverovatnog povratničkog debija u Ajntrahtu, gde je za 28 minuta na terenu postigao isto toliko golova koliko za godinu i po dana u Real Madridu. Na udaru navijača Reala našao se trener Zinedin Zidan, a poruku za njega imao je i Dragoslav Stepanović, živa legenda Ajntrahta iz Frankfurta.

Popularnog Stepija smo pozvali i pitali kako je on video povratničku partiju Luke Jovića u dresu Ajntrahta, na šta on kaže da je već na prvoj utakmici srpski reprezentativac dokazao da je centarfor kakvih je danas malo u svetu.

- Kako da nisam gledao. Ovde u Frankfurtu nisu zaboravili šta je uradio u onom prvom mandatu kada je postigao 36 golova za dve i po godine i bio jedan od najboljih strelaca Bundeslige. Luka je u jednoj utakmici pokazao da je centarfor kakvih je malo danas. Igrač koji je uvek na pravom mestu u pravo vreme. Ima jaku levu i desnu nogu, igra glavom, uvek zna da proceni gde će lopta doći. Ima i onaj kvalitet da kada tim igra slabo ume sam sebi da stvori šansu i to je velika prednost.

Ipak, Stepi upozorava Luku da ne sme da "poleti" posle dobre partije na debiju.

- Ono sinoć je bilo super protiv Šalkea, ali ne treba i ne sme na tome da se zadrži. Igrao je protiv jednog od najgorih timova u Bundesligi, ekipe koja pre Hofenhajma nije pobedila na 30 utakmica - napominje Stepanović, koji smatra da ovih šest meseci u Franfkurtu Luka treba da iskoristi da se vrati u Madrid uz dvostruko veći rad, kako bi nadoknadio sve što je izgubio u Madridu.

- Luka mora da shvati da je dobio novu priliku i da sve greške iz Madrida ostavi iza sebe. Treba da nastavi da igra, da se rehabilituje i na leto vrati u Madrid i kaže: "To sam ja, vratio sam se". Mora još dosta da radi na sebi. Duplo više nego do sada. Izgubio je 18 meseci, a u profesionalnom fudbalu je to mnogo.

  • Da li je samo Lukina krivica neuspeh u Realu ili je bilo nešto i do Zidana?
  •  

 

Zinedine Zidane, Zinedin Zidan

Zinedin Zidan; Foto: Tanjug/AP

- Napadač mora da ima poverenje trenera i da ga oseća. Čitam jutros u "Asu", Španci pišu kako je za 18 meseci u Realu dao dva gola, a u Ajntrahtu za samo 20 minuta isto toliko. Tu je problem. Zidan nije uspeo da pronađe pravog Luku za godinu i po dana. Naravno, nije samo Francuz kriv, ali ako ti tim ne igra dobro, a ti uporno odbijaš da mu daš šansu, onda moraš, majstore, i ti da se zapitaš da li si u pravu što ne forsiraš sve opcije. Mislim da odlazak Luke iz Madrida nije bila Zidanova odluka već predsednika Pereza. Mnogo je uložio u njega, nije bio zadovoljan, ali mislim i da je Luka napravio sjajan izbor kluba.

Luka Jović, Adi Hiter

Luka Jović i Adi Hiter; Foto: AP/Tanjug

- Čuo sam da je on sam insistirao na povratku u Ajntraht jer ovde ima sjajnog trenera Adija Hutera koji je majstor da povrati fudbalere u život što je pokazao i prethodnih sezona. Silva nije igrao ništa u Milanu, ovde ga je oživeo, Kostić je dva puta ispao sa Štutgartom i Hamburgom, ovde ga je oživeo, Đibril Sou ništa nije igrao u Jang Bojsu ovde je jedan od najboljih...

- Luki će biti teško, odbrane i protivnici će sada znati da treba da obrate više pažnje na njega nego ranije, zato je važno da radi i trenira duplo više nego do sada.

  • Čini se da je Lukin povratak prijao i Filipu Kostiću?
  •  

 

- Sto posto. Njih dvojica su tandem koji nećete naći nigde. Ja se šalim, ali povremeno to i ozbiljno mislim da, ako Real želi da probudi ono najbolje u Luki, treba da mu dovede Filipa Kostića da mu centrira i namešta golove.

Luka Jović, Filip Kostić, FK Ajntraht Frankfurt

Luka Jović i Filip Kostić; Foto: AP/Tanjug

- Filipu će sada biti mnogo lakše, letos je ostao bez Gaćinovića koji je prešao u Hofenhajm, što se možda i odrazilo na učinak, ali sada kada ima Srbina pored sebe očekujem da obojica eksplodiraju i približe Ajntraht plasmanu u Evropu što je ambicija kluba.

  • Koliko golova prognozirate Luki do kraja sezone?
  •  

 

- To ćemo da vidimo. Ono što želim da vidim kod njega je još veći rad, još veće zalaganje ne samo na utakmicama već i na treningu. Protivnici će sigurno biti spremni za njega, posle utakmice sa Šalkeom i golova, a na njemu je da pronađe starog sebe. Ja sam uveren da on to može, a na leto ako ga Real ne bude želeo, mislim da neće imati problema da nađe novi klub - zaključio je Dragoslav Stepanović u razgovoru za Telegraf.

Video: Predrag Mijatović o Luki Joviću

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    18. januar 2021 | 18:53

    Pa sta ima tu da se prica.... I pita Zidan.... Jednostavno igrači iz nekog njima znatnog razloga nisu hteli da dodaju loptu Luki.... Čim udje benzema druga priča.... A benzema. Je težak krs

  • Vukodlak

    18. januar 2021 | 21:01

    Mislim, da LUKA je zrtva REALOVE lose, igre i neuspeha, u ovoj sezoni. Zidan ,je morao da ,presece, da da primer ostalima, sto su dosli u Real , sta ih ceka. Njima treba krtica, koja radi svih 120min., a jovic je golgeter. Luka, je to video, nije on glup, vec pametan momak, i bolje PRVI U FRANKFURTU, NEGO ZADNJI U MADRIDU.

  • Putin R.S

    18. januar 2021 | 19:39

    Luki pored Kostica fali i Gacinovic i Rebic. Ovo je bila ubitacna cetvorka. Najbolji napad su imali i najubitacniji, a to je znao da upakuje i Niko Kovac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA