≫ 

Ponoćna transfer bomba iz Madrida: David Alaba stvarno prešao u Real

Austrijanac potpisao četvorogodišnji ugovor sa Kraljevskim klubom

  • 4
David Alaba

Foto: Printscreen/Marca

Jedan od najboljih defanzivaca na svetu David Alaba (28) novi je fudbaler madridskog Reala, objavila je Marka.

Austrijanac stiže iz minhenskog Bajerna kao slobodan igrač pošto mu 30. juna ističe ugovor na "Alijanc Areni", a sa najvećim klubom na svetu potpisao je četvorogodišnji sporazum.

Marka otrkiva i da ća Alaba u Madridu zarađivati čak 11 miliona evra po sezoni što je skoro duplo više od onoga što dobija u Bajernu, kao i da je momak rodom iz Beča već prošao lekarske preglede pod nadzorom lekara madridskog kluba.

Inače, napori Reala da dovedu Alabu traju od prvih dana nove godine kada su Madriđani intenzivirali pregovore sa njegovim menadžerom Pinijem Zahvaijem.

Razlog je i interesovanje drugih velikih klubova poput Čelsija, Pari Sen Žermena, Mančester Sitija i Liverpula koji su na kraju izgubili bitku sa velikim Realom.

Možda je Alabu na transfer nagovorio i nekadašnji saigrač iz Minhena Toni Kros, u svakom slučaju jasno je da Real dobija veliko pojačanje, univerzalca u najboljim godinama koji igra fudbal na top nivou.

Bajern je tako konačno i na svojoj koži osetio kako je to kada ti neko preotme igrača za 0 evra, dakle sve ono što oni godinama rade Šalkeu i ostalim rivalima u Bundesligi, pa je dobro da se i Bavarci malo varte u realnost.

Video: Merenje igrača Partizana na pripremama u Turskoj: Ovo je vaga istine za crno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    19. januar 2021 | 08:46

    Kad vidim ovog "Austrijanca", pa jos menadzer mu Zahavi, sve mi je jasno. Realu bi bilo bolje da kupi novog trenera, da dovede zamenu za Jamesa (momak invalid), da vrate Jovica, oteraju Benzemu i dovedu jos jednog vrhunskog spica.

  • BralE

    19. januar 2021 | 12:35

    Evo upravo čitam da je Alabin otac demantovao transfer! Tako da...

  • BralE

    19. januar 2021 | 10:36

    Riješio ga se Bajern znači...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA