≫ 

Još jedan šamar skupocenom Čelsiju i Lampardu: Medison i "Lisice" su na vrhu Premijer lige

Fudbaleri Lestera još jednom sjajnom partijom porazili velikog rivala - 2:0

  • 0
FK LEster, Celsi

Foto: Tanjug/AP

Možda se protiv Fulama provukao i pobedio na mišiće, ali protiv Lestera, Čelsi jednostavno nije imao šanse. Sjajni tim Brendana Rodžersa nasatavio je da gazi ka vrhu Premijer lige posle još jedne impresivne partije i trijuma od 2:0 nad skupocenim timom Frenka Lamparda.

Fantastično prvo poluvreme odigrali su momci iz Lestera, a imali su i sreće posle udarca Vilfrida Ndidija sa ivice šesnaesterca kojim su došli u vođstvo u šestom minutu. Džejmi Vardi je kao i protiv Sautemptona statirao i odvlačio pažnju rivalu, a blistao je opet Džejms Medison.

Posle smušene reakcije Rudigera koji je više vodio računa da udari Vardija nego da izbije loptu, ona je pala ispred Medisona koji ne greši u 41. minutu. U strašnoj je formi povremeni reprezentativac Engleske, čini se da je povredu ostavio za sobom, pošto ima već tri gola na poslednje tri utakmice.

 

Lester je u većem delu utakmice kontorlisao dešavanja na terenu, a u uvodnim minutima drugog dela Vardi i defanzivac Džastin su propustili izgledne šanse da donesu i veću prednost domaćinu.

Bledi Čelsi predvođen skupocenim Nemcem Havercom je tek na momente pretio, ali je Kasper Šmajhel svaki put bio na pravom mestu. Nešto bolje su gosti zaigrali u poslednjih 20 minuta kada je Hakim Zijeh ušao s klupe, ali sem poništenog gola Vernera zbog ofsajda nisu uradili ništa zapaženo.

Lester je posle Sautemptina na isiti način preslišao tim iz vrha i zasluženo izbio na čelo Premijer lige barem na 24 sata dok Mančester junajted ne odigra meč sa Fulamom, a Čelsi...

Sve gori i gori je tim Frenka Lamparda u koji je letos uloženo preko 200 miliona evra. Posle trećeg poraza na poslednjih pet utakmica nastavili su da padaju ka sredini tabele pa im se Arsenal tako približio na samo dva boda, a bila je dvocifrena razlika u decembru.

Dokle će "Plavci" trpeti očiglednu nemoć i neiskustvo Lamparda zaista je pitanje...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA