≫ 

Italija se opet smeje gafu Rome: Rimljani izvršili 6 umesto 5 izmena, ispali iz Kupa

Amaterski propust "Vučice", nije prvi ove sezone

  • 1
paolo fonseka

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Rome na neslavan način, pomalo i komično, ispali su iz Kupa Italije od Specije, ali ne samo zbog poraza na terenu već zbog toga što su i prekršili pravila igre - izvršili su šest izmena tokom utakmice?!

Meč je završen pobedom ekipe iz Ligurije 4:2 posle produžetka, nakon što je bilo 2:2 u regularnom delu utakmice, ali je meč na kraju registrovan 3:0 u korist gostiju.

Konfuzija na klupi Rome nastala je zbog propisa FIFA da se može izvršiti dodatna izmena u produžecima, šesta po novim pravilima, međutim to ne važi za Kup Italije što su očito zaboravili u taboru "Vučice", te je došlo do velikog propusta.

Do sporne izmene došlo je odmah pošto su igrači Rome zaradili dva brza crvena kartona u dodatnom vremenu, prvo Manćini (drugi žuti), a potom i Lopez zbog nesportskog ponašanja. Brzo posle Fonseka je posegao za promenama, uveo je dvojicu igrača, a smeo je samo još jednog - i tim potezom potpisao poraz.

Ušli su Kristante i Pedro umesto Fucata i Ibanjeza, međutim brojčano slabija Roma do kraja je primila dva gola, strelci su bili Verde i Saponara, no i da je epilog bio povoljan po domaći tim, Specija bi svakako išla dalje zbog već pomenutog gafa rimskog tima.

Zanimljivo, ovo je već drugi ovosezonski meč koji Roma zvanično gubi za "zelenim stolom". Prethodno su odlukom administracije lige poraženi od Verone 3:0 jer su Amadua Dijavaru prijavili za listu igrača do 23 godine iako je ovaj nekoliko dana pre toga napunio 24.

Specija će se u četvrtfinalu Kupa sastati sa Napolijem.

Video: Navijači, ni slučajno ne pevajte ove pesme na stadionu i u okolini!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    20. januar 2021 | 08:58

    Ovde trebaju da se kazne delegat utakmice I sudije a ne Roma, Roma je kako god okrenes ispala ali ovaj propust ide na dusu delegata I sudije, njima treba rebnuti dobru kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA