≫ 

Partizanov Novak Đoković: Ne jede meso, soba puna organskih čipseva, pere zube pastom bez fluora...

Miloš Jojić je sasvim neobična pojava među fudbalerima: filozofski smiren, čita, hrani se veganski

  • 6
Jojic, slatkisi Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaler Partizana Miloš Jojić ne odstupa od svojih principa ishrane čak ni u vreme kada njegov organizam trpi najveće napore jer su u jeku pripreme za nastavak sezone. Uspeva, ipak, da savršeno funkioniše u tom ritmu i bez unosa mesa, pronalazi alternative koje mu daju dovoljnu energiju da izdrži najveće napore tokom dana i što je najvažnije, oseća se sjajno, kako sam kaže.

O svojoj svakodnevici u Turskoj, vezano za unos hrane, pričao je za klupsku televiziju, iz sobe u kojoj mu je cimer i domaćin "TV ekipi" Ivan Obradović.

- Izbor hrane u restoranu je odličan, svako može za sebe da izabere ono što preferira, da li jede meso ili ne jede meso, tako i za mene koji ne jede meso ima dosta toga. Obrad me prati u stopu, uopšte ne kaska i evo neka kaže da li ima snage - kaže Jojić pogleda uperenog ga saigraču i drugaru.

- Jeo je u meku - dobacuje Obradović, "šapuće" da slučajno ne čuju gledaoci. Inače, zahvaljujući Obradoviču saznali smo i to da Jojić koristi pastu za zube bez fluora.

Nadovezuje se Jojić na temu, dopunjuje izlaganje konstatacijom da energetski ne zaostaje nimalo za saigračima koji redovno unose meso.

- Imam snage, dobro se osećam, nisam nešto preterano umoran iako je takva faza priprema da naporno radimo svaki dan. Razlika između ručka i večere je relativno dugačka, pa imamo užinu na spratu tu kod nas, ali ja preferiram neke stvari koje smo poneli iz Beograda, i ja i cimer.

A te stvari, grickalice, su čitava paleta organskih namirnica koje je Jojić poneo iz Beograda: zdravi čipsevi od organskih jabuka, rolnice od organskih jabuka i cimeta, proteinske čokoladice bez šećera...

Jojić odskače od ostatka tima i po tome što je veliki ljubitelj knjige, sa sobom uvek nosi dva-tri naslova, a to je slučaj i sada u Turskoj.

- Trenutno čitam "Zapis duše" od Ljiljane Habjanović Đurović. Imam ovde još tri knjige. Jedna je za prijatelja, kojem treba da pošaljem, koji isto dolazi na pripreme u Antaliju. Tu su mi još "Ognjena kapija" i "Gledaj u sunce", njih ću da čitam kad završim ovu. Polako, čekam slobodno vreme, čekam vreme između treninga, kao što je kolega zalegao, ja čitam, koristimo ovo vreme da skupljamo energiju.

O Miloševoj pasiji za knjige već ste mogli da čitatena našem portalu još dok je igrao za Keln.

Sjajan je momak Jojić, pokazao je to i nedavno pred praznike kada je zaposlene u Partizanu častio sa 150 evra kao poklon i zahvalnost za sve što rade za igrače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    20. januar 2021 | 15:54

    Sada mi je tek jasno zašto Jojić igra ovako sjajno i postiže golove sa lakoćom. Baš sam se pitao kako mu uspeba da svaka lopta koja dodje do njega odbije se kao od zid pa u aut ono vidi pun snage. Trebalo bi da nadjemo još dva tri takva igrača pa da se plasiramo u drugu treću ligu. Samo Jojiću nastavi tako dobro da jedeš i igraš pa nam zadnje mesto niko ne može uzeti.

  • pika

    20. januar 2021 | 15:45

    Fluor je nus proizvod iz nuklearnog otpada, i pošto nisu znali Ameri gde će sa njim ubacili u pastu za zube. Ima puno literature koliko je štetan, ali naši to prenebagaju. Zubi se kvare, zubari trljaju ruke i ostali iz te branše.

  • bg

    20. januar 2021 | 15:21

    Sto napravi penal jojo nas,jojo ubi nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA