Novi kiks Atalante: Udineze poveo posle 24 sekunde, Mjuriel uspeo da donese samo bod gostima

Ovogodišnji učesnik Lige šampiona polako počinje da klizi niz tabelu Serije A

  • 0
Luis Muriel Foto: Tanjug/Ap

Nismo se ni valjano smestili u fotelje da pratimo odloženi meč Serije A, a Udineze je poveo. Ipak, ovaj tim nije imao snage, sreće, pa ni umeća da sačuva tu prednost u svojim rukama, pa je Atalanta golom Mjuriela pred kraj prvog poluvremena postavio, ispostaviće se konačan rezultat – 1:1 (1:1).

Tek pošto su krenuli sa centra igrališta domaći su postigli gol. Sjajno je kroz odbranu Atalante probio Roberto Pereira, napravio je dobar solo prodor i šutao je iz srca šesnaesterca. Pjerluiđi Golini nije to uspeo da odbrani, lopta je išla po sredini gola i Udineze je mogao da slavi.

Usledila je, logično, ofanziva gostujućeg sastava. Prvo je Joakim Maele odlično šutirao u 35. minutu pod prečku, ali je njegov šut odbranio golman Huan Muso. Samo pet minuta kasnije ponovo je golman Udinezea bio u centru pažnje, pošto je odbranio šut Rafaela Toloija.

Nakon toga, usledila je pomalo kontroverzna situacija, pošto je Pereira oboren u kaznenom prostoru Atalante, ali na kraju nije dosuđen jedanaesterac. Nije čak bilo ni konsultacija sa VAR-om, a kako to obično biva, kazna je usledila na drugoj strani.

Igrao se 44. minut kada je Luis Murijel sjajno odradio „solo“ akciju, koju je završio lepim šutem unutar šesnaesterca. Lopta je otišla pravo ispod prečke, a Huan Muso nije mogao da odbrani i ovaj udarac gostujuće ekipe.

Po povraku sa odmora, ponovo je Atalanta ima bila ta koja je imala inicijativu i možemo reći da Udineze nije ni imao neku pravu pretnju po njihov gol. U 54. minutu je Aleksej Mirančuk šutirao levo pored gola, dok je u 72. minutu Garbijel Romero poslao loptu malo pored leve stative. To su zapravo i bile dve jedine veće prilike u nastavku.

Atalanta je sada šesta na tabeli sa 33 osvojena boda, dok Udineze i dalje mora da strepi, pošto sa novim bodom ima 17 na svom kontu i nalazi se na 15. mestu, tek četiri više od Torina koji je prvi ispod crte.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA