Embolo trčao po krovovima i bežao od policije, pa se pravdao da je samo gledao košarku kod druga?!

Fudbaler Borusije Mehnengladbah trpeće posledice zbog neodgovornog ponašanja

  • 0
Borussia Moenchengladbach, Bayern Munich Foto: Tanjug/AP

Kakav prvoklasan skandal je napravio Bril Embolo. Rođeni Kamerunac se sumnjiči da je pokušao da pobegne nemačkoj policiji koja je rasturala žurku, koja je protivna pravilima okupljanju velikog broja ljudi. Sve činjenice pokazuju da je on bio u Esenu te noći, a pobegao je tako što se popeo na krov apartmana i trčao preko krovova, pre nego što se spustio kroz prozor u drugi stan?! On je zbog toga ranije izbačen iz tima za meč protiv Verdera.

Policija je saopštila da je u Esenu zatekla 23 osobe i dodala da je on isprva bio u sobi, a da je posle toga samo nestao.

- Zatekli smo ga samog u sobi. Zato pretpostavljamo da su Embolo i osoba koja je pobegla preko krova ista osoba – rekli su organi reda danas, što će reći da se Embolo oglušio o protokol Bundeslige.

Fudbaler se oglasio i tvrdi da nije bio na žurci, već da je gledao košarkaški meč nekog njegovog druga. Možda se odlučio da isprati prvi susret „babla“ ABA 2 lige?

- Nije tačno da sam bio na žurci. Posle utakmice sa Štutgartom, zaputio sam se kolima u Esen kako bih gledao košarkaški meč mog prijatelja. To je bila greška. Glupost zbog koje se izvinjavam saigračima i klubu, a pre svega navijačima. Nisam smeo da odem tek tako. Stan u kome sam se pojavio nalazi se u neposrednoj blizini. Policija me je pronašla i uzela podatke – branio se Embolo.

Borusija je regovala i uklonila ga je iz tima, kako ne bi došlo do širenja eventualne zaraze među igračima. Zato ga nije ni bilo na meču protiv Verdera koji je njegov tim dobio minimalnim rezultatom. Sudeći po izjavama trenera Marka Rozea, biće posledica po reprezentativca Švajcarske rođenog u Kamerunu.

- Potpuno je besmisleno voziti se, kao javna osoba, i to sa drugarom, do drugog drugara, u subotu veče u 2.30, za vreme pandemije. Samim tim je Embolo prekršio korona protokol. Odmah smo reagovali i sklonili ga van ekipe. Verujem da ga je zabolelo što nije igrao protiv Verdera. Mesecima živimo u pandemiji, verovatno niko od nas nije sve vreme poštovao pravila, međutim, velika je razlika biti na žurci u ovim vremenima. Znamo da nas, kao sportiste, svi gledaju drugačijim očima i zato moramo da se ponašamo odgovorno, da poštujemo pravila. U suprotnom, ljudi imaju pravo da negoduju – kaže Roze.

Video: Stanković o igračima, odlascima i dolascima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA