Bajern se nekako provukao u Augzburgu, Ajntraht došao do boda sa Jovićem na terenu

Pobede ostvarili i Lajpcig, Arminija i Keln

  • 0
robert levandovski Foto: Tanjug/Ap

Nekoliko vrlo interesantnih duela imali smo prilike da vidimo večeras u Bundesligi. Ako gledamo prema poziciji na tabeli, onda je apsolutni derbi bio okršaj između Lajpciga i Union Berlina, koji je sasvim očekivano domaći tim uspeo da reši u svoju korist i da tako nastavi „jurnjavu“ sa ekipom Bajerna, koji je takođe večeras slavio na gostovanju Augzburgu – 1:0.

Dovoljan za pobedu domaćih bio je pogodak Emila Forsberga u 70. minutu utakmice. On se sasvim dobro izborio za prostor u šesnaestercu, primio pas Danija Olma i uspešno savladao gostujućeg golmana.

Kao što smo rekli, do pobede je došao i Bajern, ali dosta teže nego što se očekivalo. Ruku na srce, Bavarci su večeras došli do prednosti dosta rano, u 13. minutu igre kada je penal uspešno realizovao Robert Levandovski, ali su mogli ta tri boda vrlo lako da ispuste.

Jer u 76. minutu Alfred Finbogason je imao penal, koji nije uspeo da realizuje. Da se to desilo, mogli bismo da pričamo o povećem kiksu Bavaraca. Ovako, Bajern je uspeo da održi četiri poena prednosti u odnosu na prve pratioce.

Što se tiče Ajntrahta, i on je danas igrao, a Luka Jović je šansu dobio u poslednjih 20-ak minuta. Upravo u tom periodu pao je gol za izjednačenje njegovog tima, pošto je autogol postigao Kevin Šloterbek. Prethodno je Junes u 6. minutu doveo Frankfurt u prednost, da bi Salai i Petersen u 32. i 63. minutu preokrenuli rezultat u korist Frajburga. Ovaj remi ostavlja ekipe u sredini tabele Bundeslige.

U preostale dve utakmice, Arminija iz Bilefelda je ubeležila ubedljivu pobedu protiv Štutgarta (3:0), dok je Keln u trećem minutu nadoknade naneo Šalkeu novi poraz pogotkom Jana Tilmana. Keln je tom pobedom uspeo da se približi opstanku, dok je Šalke ostao na samo sedam poena iz 17 rundi.

BUNDESLIGA

Utorak

Borusija Menhengladbah – Verder Bremen 1:0 (0:0)

Bajer Leverkuzen – Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

Herta – Hofenhajm 0:3 (0:1)

Majnc – Volfsburg 0:2 (0:0)

Sreda

Šalke – Keln 1:2 (0:1)

Arminija Bilefeld – Šalke 3:0 (1:0)

Augzburg – Bajern Minhen 0:1 (0:1)

Frajburg – Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:1)

RB Lajpcig – Union Berlin 1:0 (0:0)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA