Junajted konačno ima šampionski mentalitet: Fulam poveo, Đavoli preokrenuli i vratili se na čelo

Ademola Lukman zapretio je da pokvari seriju tima Olea Gunara Solšera, ali samo na kratko

  • 1
Paul Pogba, Pol Pogba Foto: Tanjug/AP

Počelo je katastrofalno, a završilo bajno. Mančester junajted je ipak pokupio sva tri boda sa Krejven Kotidža, iako je imao rezultatski deficit već posle pet minuta igre. Ipak, uz pomoć Edinsona Kavanija i Pola Pogbe sve je vraćeno „na pravo mesto“, pa je Junajted pokazao da će se ove sezone i definitivno ozbiljno uključiti u borbu za titulu – 1:2 (1:1).

Igrao je Fulam sasvim dobro na ovom duelu i ne bi se reklo da je reč o timu koji se nalazi u zoni ispadanja. Čak 12 udaraca ka golu uputili su Kotidžersi, od toga pet u okvir gola, ali je Junajted ipak uspeo da iskoristi svoje prilike i upiše važan trijumf.

A kao što rekosmo, nije delovalo da će da bude tako. Igrao se peti minut kada je Zabmbo-Angisa poslao sjajnu loptu u prostor koju je pokupio Ademola Lukman. Fudbaler Fulama šutirao je u donji levi ugao i uspeo je da dovede Kotidžerse u vođstvo.

A u 21. minutu je došlo do poravnanja. Prvo je šutirao Bruno Fernandeš, koji je pogodio desnu stativu, a potom je Edinson Kavani odbitak poslao u donji levi ugao gola domaćih za 1:1. Samo minut kasnije Fernandeš je mogao da potpuno preokrene rezultat, ali je šutirao pored gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika, a u nastaku je Junajted jurnuo na sve ili ništa. Antoni Marsijal je u 64. minutu skočio iznad odbrane domaćih i šutirao je ka desnom uglu gola, ali je Areola uspeo to da odbrani. No samo minut kasnije je Pol Pogba raspalio izvan kaznenog prostora i pogodio pravo uz levu stativu.

Mogao je Mančester da reši ovaj meč vrlo brzo, pošto je Kavani šutirao sa oko 11 metara veoma dobro u 67. minutu, ali je Areola odbranio njegov udarac.

Do kraja meča videli smo napade Fulama. Prvo je Ruben Loftus-Čik mogao da donese novo poravnanje i to u dva navrata u 75. i 84. minutu, a na kraju je Aleksandar Mitrović u samoj nadoknadi vremena gađao glavom, ali je odbrana Junajteda sa gol-linije izbila loptu i poništila njegovo slavlje.

Junajted je tako ponovo prvi na tabeli Premijer lige, pošto sada ima 40 bodova, dva više od Sitija, ali i uz meč više, pošto Građani treba da nadoknade meč sa Gudisona protiv Evertona. Fulam ostaje prvi ispod crte sa 12 poena iz 18 kola.

PREMIJER LIGA - SREDA

Lids - Sauthempton (odloženo zbog FA kupa)

Mančester siti - Aston Vila 2:0 (0:0)

Fulam - Mančester junajted 1:2 (1:1)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    21. januar 2021 | 00:43

    strasni centarfor mitrovic kao i obicno solidan ucinak 0 (nula)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA