≫ 

Partizan dao dva gola s penala, ali primio pet: Ubedljiv poraz crno-belih od Rubina u Turskoj

Imaće Aleksandar Stanojević šta da kaže odbrani svog tima

  • 73
FK partizan Printskrin: Youtube/Partizan Belgrade

Ubedljivo je Partizan poražen u drugpom kontrolnom meču u Turskoj i to od Rubina iz Kazanja sa 5:2. Visok poraz je posledica slabog prvog poluvremena, posle koga crno-beli više nisu uspeli da se vrate u meč.

Upozoravao je Aleksandar Stanojević dan pre i na sam dan odigravanja utakmice fudbalere Partizana na način na koji igra ruski Rubin, na tim koji čvrsto drži poziciju, a potom sačeka priliku i munjevito razvije kontru, ali nije vredelo.

Ne samo da su kontranapadi Rusa bili problem crno-belih, već i svi ostali segmenti igre, od organizacije napada, preko tranzicije u oba smera do "mora" grešaka u pasu, koje su Rubinu samo olakšavale posao.

Partizan je igrao dve brzine sporije od rivala, nije uspevao da probije ni prvi blok, a kamoli da organizuje kvalitetan, smislen napad, koji bi ugrozio jake i tehnički vrlo dobre Ruse, čiji igrači su bili snažniji u svakom duelu, bliži svakoj lopti, svakom "otpatku" na terenu.

Odbrana Partizana, zapravo odbrana kolektivnog tima, "povijala" se kao pruće na vetru tokom celog poluvremena i ako bi ruski napadači bili uhvaćeni u zamku, problem su pravili bočni igrači iz drugog plana, koji su "kupili" dijagonale, a potom slali upotrebljive lopte u kazneni prostor.

Ako je prvi gol Makrova i bio plod majstorstva sa distance, u kome ni blok ni golman Nemanja Stevanović nisu mogli ništa, preostala dva su došla kao posledica slabih reakcija, individualnih grešaka i izgubljenih duela na sopstvenoj polovini, koje su igrači Rubina bez greške kažnjavali.

Upravo je drugio gol potvrda navedenog, jer su Rusi dobili duel u kome je ispao Svetozar Marković i dok su crno-beli tražili faul, rival je promenio stranu, lopta je došla do Makarova, koji je spojio Jevtića sa golom kao na malom fudbalu.crno-belima.

Pokušao je Partizan da uzvrati u poslednjih 15-tak minuta prvog dela i to najčešće iz prekida, gde je najbliži golu bio Nikola Štulić (udarac glavom sa pet metara pored gola), ali je delovalo da Stanojevićebv tim naprosto nema svežine da se odupre.

Umesto povratka u meč, crno-beli su u smiraju kažnjeni još jednim golom.

Naizgled bezazlena situacija, u kojoj je Partizan posle prekida pred protivničkim golom vratio posed i to ka Nemanji Stevanoviću, pretvorila se u individualnu grešku golmana, pas rivalu u noge, koji su Despotović i Kvaračelija kaznili bez problema - 3:0.

Stanojević je i nastavak počeo u istom sastavu i tih 15-tak minuta do promene gotovo cele postave (ostao samo Svetozar Marković) bili su kvalitetniji nego celo prvo poluvreme.

Partizan je bio agresivniji, držao je rivala ispred njegovog kaznenog prostora, pokušavajući da probije blok Rusa, koji su u poluvremenu takodđe zamenili nekolicinu igrača.

Upornost se isplatila posle centaršuta Šćekića, koji je Maki Banjak 2spustio" glavom rivalu na ruku, a sudija pokazao na belu tačku. Bibras Natho, naravno, nije pogrešio - 3:1.

Bio je Stanojevićev tim tada u naletu, postigao još jedan gol preko Šćekića, koji je, ispostavilo se, bio u ofsajdu. Delovalo je da su Rusi na konopcima. ali je potom individualna greška ponovo došla glave crno-belima. U napadu Partizana loptu je u neuspešnom pokušaju driblinga izgubio Rajko Brežančić, Rubin je munjevito razvio kontru, promenivši stranu, a Kosarev je lagano sa levog krila ušao ka sredini i pogodio dalji ugao Stevanovića sa 25 metara - 4:1.

U poslednjih pola časa igre, Stanojević je promenio postavu i Partizan je dobio i na brzini i na agresivnosti, lakše je pred golom rivala dolazio u dobre situacije, ali i bolje branio kontranapade Rubina, koji su svedeni na minimum.

Uspeli su crno-beli da iznude još jedan jedanaesterac, pošto je posle prodora u kaznenom prostoru oboren Lazar Pavlović, ali je ovoga puta siguran bio Sejduba Suma (4:2), uz isključenje sa pravom zamene za Ruse.

Bili su crno-beli bolji rival i u smiraju meča, ali su u samoj završnici ponovo primili gol i to posle jedanaesterca Ignjatijeva, čini se olako dosuđenog od strane turskog sudije.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac LeCZ

    21. januar 2021 | 14:32

    Ne možete ni u prijateljskim utakmicama bez penala. Kako bi i inače Nahato dao neki gol. Cirkus sa vama i u fudbalu i u košarci.

  • Zvele

    21. januar 2021 | 13:49

    Ja mislim da je Terzić umešao prste....

  • Pinokio

    21. januar 2021 | 13:55

    Slavni Penaltizan,,, tako on prolazi kad mu nema ko sjeckati igru i dosuditi penal,, Zeljko Panticu gledas li ti ovo mora da su Vucic i Terzic opet krivi,, hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA