≫ 

Najlepša fudbalska bajka godine: U 41. godini izbacio Real Madrid, jednom u životu branio u Primeri

Nikad nije kasno za velike stvari u životu

  • 0
fudbaleri alkojana Foto: Tanjug/Ap

Još se Iberijsko poluostrvo "trese" od senzacije u Kupu Kralja, pobede malenog Alkojana protiv giganta Real Madrida 2:1 posle produžetka.

Debakl Zidanovog tima je dan posle tema dana u španskim medijima, lavina kritika se sručila na Francuza i njegove igrače za ovu blamažu, a u isto vreme veliča se jedan jedini čovek, 41-godišnji golman Alkojana Hoze Huan Figueras - apsolutni heroj jednog od najvićih rezultata kluba iz Valensije. 

Ovaj čovek je dokaz da u životu nikad nije kasno za velike stvari, pamtiće trijumf protiv najvećeg kluba na svetu dok je živ, a pamtiće navijači Alkojana njegovu neverovatnu partiju - utakmicu života u kojoj je uspeo da skine čak deset šuteva igračima Reala.

Toliki broj udaraca u gol nijedan golman ove sezone nije uspeo da odbrani na mečevima protiv Real Madrida!

Junak ove priče je čovek koji je jednom u životu branio u utakmici elitnog ranga španskog fudbala, i to davne 2003. godine kada je kao član "B" tima Selte prekomandovan u "A" tim da brani jer su ostali golmani bili povređeni ili suspendovani.

Ostatak karijere branio je u klubovima nižeg ranga, u drugoj i trećoj ligi. Ourense, Mursija Siti, Granada 74, Aguilas, Granada, Lugo, Elče i Alkojano je spisak klubova Hoze Huana Figuerasa, koji je, makar na jedan dan, zasenuo sve sportske veličine u zemlji zahvaljujući bravurama protiv Reala.

- Prvih nekoliko odbrana su mi ulile samopouzdanje - kaže 41-godišnji čuvar mreže za španske medije i prepričava sve što se dešavalo na terenu, u svlačionici, na kraju istorijskog meča Alkojana.

- Militaov gol nas je poremetio, ali nam je trener u poluvremenu rekao da izađemo i da uživamo protiv Reala. I dalje sam u šoku, ovo je kruna moje karijere - priča Figueras koji se kroz karijeru, kako je rekao, ugledao na velikane među stativama Bufona, Ter Štegena, ali i na rusku ikonu Lava Jašina.

Neizbežno u ovoj priči na kraju podsetiti na radost igrača Alkojana, ne posle pobede, već u momentu kada su saznali da će im rival u Kupu biti Real Madrid. Zajednički su pratili žreb u svlačionici, i poskakali u euforiji kada su čuli da im slavni klub stiže u goste.

Alkojano je na putu do osmine finala najpre eliminisao Laredo 4:1, potom je izbacio prvoligaša Uesku, bilo je 2:1, a onda priredio možda i najveću senzaciju godine pobedom protiv Reala.

Atletiko ređa samo pobede i prednost u odnosu na rivale raste. U takvoj situaciji, lider Primere favorit je večeras (21.30) na gostovanju Eibaru, a kvota na dvojku je vrlo lepa - 1,77. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Eibar - Atletiko Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA