≫ 

FS Češke tvrdi da Ronaldo nije najbolji strelac u istoriji fudbala, imaju dokaz za to

Prema statistici koju vodi Fudbalski savez ove zemlje, češka legenda Jozef Bikan je i dalje neprikosnoven po broju pogodaka u zvaničnim utakmicama tokom karijere

  • 3
Kristijano Ronaldo, Cristiano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Polemika koja se nedeljama vodi oko toga ko je najbolji strelac u istoriji fudbala dobila je novo poglavlje, pošto Fudbalski savez Češke tvrdi da Kristijanu Ronaldu nedostaje još 62 gola da prestigne ikonu fudbala u toj zemlji, Jozefa Bikana.

Prema većini zvaničnih statistika, Ronaldu je nedavni gol protiv Napolija u meču za trofej Superkupa bio 760. u karijeri. Po istoj toj statistici Bikan ima gol manje, pa je samim tim Kristijano postao najbolji strelac u istoriji fudbala.

Međutim, Česi tvrde da je Bikan u karijeri, na svim zvaničnim utakmicama, postigao 821 gol, te da je i dalje neprikosnoven u istoriji fudbala kao top golgeter.

- Komitet za istoriju i statistiku Fudbalskog saveza Češke je prebrojao sve golove koje je postigao legendarni Bikan i možemo da tvrdimo da ih je bilo 821 u zvaničnim mečevima - kaže se u objavi FS Češke na tviteru.

Bikan, inače rođen u Beču, je igrao u periodu između 1931. i 1955. godine, najveću slavu doživeo je u dresu praške Slavije za koju je nastupao 11 godina, od 1937. do 1948. Osim Slavije, branio je boje bečkog Rapida, Admire, Vitkovica, Hradeca i Dinamo Praga.

Podsećamo da je nedavno i slavni Brazilac Pele objavio da Ronaldo nije oborio ni njegov rekord kada je Portugalac dao 758. gol u karijeri, jedan više od Pelea. Samo nekoliko sati posle gola napadača Juventusa, Brazilac je sebi upisao novi bilans:

- Najbolji strelac svih vremena (1.283) - napisao je nedavno Pele i izazvao nove polemike među ljubiteljima fudbala, jer većina veruje da je slavni Brazilac veliki broj golova sa tog spiska postigao u nezvaničnim mečevima, prijateljskim duelima, na memorijalima, pa samim tim ovaj broj ne može biti zaveden kao zvaničan u njegovoj biografiji.

Liverpul je poslednji put pobedio u Premijer ligi 19. decembra - od tada ima tri remija i poraz što ga je spustilo na četvrto mesto na tabeli. Večeras (21.00) na Enfild dolazi Barnli i krajnje je vreme da Redsi slave. Kvota na keca je 1,25, a na kombinazziju 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Barnli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    21. januar 2021 | 17:12

    NEMOJTE DA SE BRUKATE KRISTIJANO CE DATI 1000 KOMADA DO KRAJA KARIJERE

  • ja

    21. januar 2021 | 19:10

    Iskreno ne bih ni racunao golove koje su postignuti prije 60 70 god.. Tad nije postojao ofsajd, fudbal se igrao rekreativno.. Na golu su branili ljudi od 150kg, igraci su bili krojaci, pekari itd.. Ako jr bilo ko mogao trčati davao bi po 3 gols po mecu uvijek.. Ne znam zašto se pridaje znacaj tim rekordima mogao ih je danasnji bilo koji prosjecni fudbaler postici..

  • nibrS

    21. januar 2021 | 21:23

    Ako Česi kažu, inače fudbalska velesila, onda se to važi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA