Afrikanci ulažu pare u srpski fudbal: Piroćanci dobijaju bogatog investitora za pohod na Superligu

Konačnu odluku treba da donese Skupština Radničkog

  • 10
FK Radnički Pirot

Foto: Printescreen/Yuo Tube/Prva liga Srbije

Radnički iz Pirota je minule jeseni takmičenje u Prvoj ligi Srbije okončao u donjem delu tabele, ali prema najavama gradonačelnika, ovaj klub bi uskoro mogao da dobije bogatog ivestitora.

Prvi čovek grada Pirota Vladan Vasić je gostujući u emisiji “Presing” na You Tube kanalu lokalnog Plus Online portala, potvrdio je ono o čemu se samo pričalo - da je investitor iz Južnoafričke Republike ponudio pirotskom klubu ugovor o finansiranju.

- Predviđeno je da se sazove Skupština, da se delegati upoznaju sa potencijalnim finansijerom i ugovorom. To je investitor iz Južnoafričke Republike i ima bogato iskustvo u finansiranju sporta u Ukrajini i Letoniji.

- Sada je zainteresovan za finansiranje sporta u Srbiji, a kako Pirot ima dobar imidž u celoj Srbiji, gaji fer odnose u sportu, nema nikakve mrlje, jer su uvek svi ugovori Radničkog prema igračima ispunjeni i nema igrača na arbitraži u FSS-u, želi da finansira u Radnički - rekao je Vasić.

Gradonačelnik je naglasio da su detalji iz ugovora analizirani i, da je bilo određenih manjih zamerki, ali da konačnu odluku treba da donese narednih dana Skupština Radničkog.

Nezvanično se saznaje i da će doći do brojnih kadrovskih promena u klubu, mada još uvek nije objavljeno kada će biti održana sednica Skupštine Piroćanaca.

Prvu utakmicu u okviru priprema za nastavak prvenstva, Radnički igra u subotu sa Dubočicom u Leskovcu, a Prva liga Srbije se nastavlja 20. februara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мика Алексић

    21. januar 2021 | 19:57

    Прошле године је Раднички Пирот и требао да уђе у супер лигу, био је на 4. место али је Нови Пазар са 10. места ушао у супер лигу. Пара буши где бургија не буши.

  • Toma

    21. januar 2021 | 21:32

    Auu pa gde nas fudbal onda stoji kad nas afrikanci cupaju. Gledao sam dokumentarac o selekciji Juznog Sudana sa trenerom Zoranom Djordjevicem koji iz svog dzepa placa gorivo da selekcija stigne na utakmicu i takvi nas čupaju. Pa mi smo onda definitivno ne zadnji na lestvici vec smo ispali sa iste.

  • W

    21. januar 2021 | 19:58

    Taman kako i treba :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA