≫ 

Pantićev savršen pas krunisao dominaciju Čuke nad Mariborom

Vezista Brđana najzaslužniji za penal posle kog je Savić oboren, a Docić presudio lideru slovenačke lige

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Za razliku od prvog meča sa Baltikom, gde mnogo štošta nije funkcionisalo na terenu, fudbalere Čukaričkog je u drugoj pripremnoj utakmici u Turskoj prosto bila milina gledati.

Iako su naspram sebe imali ekipu Maribora, lidera slovenačkog šampionata, Brđani su bili ti koji su se pitali na terenu i na kraju su zasluženo slavili rezultatom 1:0 (1:0).

Strelac jedinog gola bio je kapiten Marko Docić iz penala u 35. minutu, a za isti su najzaslužniji Danilo Pantić i Milan Savić.

Prvi je uputio savršen pas skoro sa polovine terena,dok je drugi prihvatio loptu pre nego što je bio oboren. Upravo su pomenuta dvojica,zajedno sa Jovanovićem, obeležili to prvo poluvreme,mada bi bilo nezahvalno bilo koga izdvajati.

Utakmica za Brđane nije mogla bolje da počne. Jovanović je posle nepuna dva minuta ima zicer,bio je sam ispred golmana,ali je šutirao pored desne stative. Čini se da je mladi napadač u tom trenutku gledao i ka pomoćnom sudiji,misleći da je ofsajd,što ga je u neku ruku i omelo.

Slovenački tim je pet minuta kasnije pogodio staricu,doduše slučajno, da bi levi bek Čuke Tošić u sledećem napadu tukao makazicama posle kornera - ali bezuspešno.

Belić je u 15. minutu sjajnom paradom sačuvao gol Čuke koja je nedugo zatim u potpunosti preuzela inicijativu na terenu.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Maribor se nekako odbranio u 22. minutu posle centaršuta Tošića, odbrana je u poslednjem trenutku izbacila loptu ispred Jovanovića koji je dva minuta kasnije kao tenk krenuo ka golu Slovenaca. Savić mu je divno ostavio loptu glavom na desnoj strani, bivši igrač Partizana je bio nezaustavljiv za defanzivnu liniju rivala,ali mu je golman Jug odbranio udarac.

Igrao se 35. minut kada je Čukarički poveo iz penala preko Docića, ali najveće zasluge za gol idu na adresu Danila Pantića koji je dijagonalom sa centra spojio Savića sa loptom - a ovaj potom biva oboren od strane golmana.

Koliko je Pantić bio raspoložen za igru govori i akcija koju je kreirao u 39. minutu. Ostavio je Stevanovića samog na desnoj strani,ali njegov centaršut Savić nije iskoristio. Tačnije, Jug mu je odbranio.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Do kraja poluvremena vredi istaći i šut Santosa,kao i sjajnu odbranu Belića vrhovima prstiju.

Drugo poluvreme je donelo manje zanimljiviju utakmicu koja je u tim trenucima obilovala velikim brojem duela. Oba trenera su izmenili skoro cele prve postave, a Čuka je bila ta koja je prva pripretila u 70. minutu. Rezervista Ćurković je imao praktično zicer,ali je njegov šut izblokiran. Minut kasnije Brđani su tražili penal zbog igranja rukom igrača Maribora u svom kaznenom prostoru,ali se pištaljka nije oglasila.

Čuka je i u finišu meča imala dve dobre prilike preko Rakonjca i Ergelaša koji nisu imali sreće,ali je onaj Docićev gol bio dovoljan za važnu pobedu. Međutim,ono što je za trenera Dušana Đorđevića možda i važnije jeste sama igra i pristup istoj.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Čukarički je meč počeo u sledećem sastavu: Belić, Stevanović, Šapić, Ostojić, Tošić, Mijailović, Docić, Pantić, Kajević, Savić, Jovanović. Ušli su još: Mićović, Kovač, Vidosavljević, Ergelaš, Ćirković, Lučić, Lukić,Ergelaš i Kovačević, Drezgić, Kadijević.

Za Maribor su igrali: Jug, Vrhovec, Pilher, Repas, Požeg, Matko, Kolmanič, Mlakar, Uskoković, Peličić, Santos,da bi Mauro Kamoranezi sredinom drugog dela izmenio celu postavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA