Đorđević: Gledamo jednog novog Daču Pantića, dolazak Jovanovića je pun pogodak Čukaričkog

Trener Brđana sumirao utiske posle trijumfa nad Mariborom

  • 0
FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd Foto: MN Press

To što je tokom svih 90 minuta hodao pored terena i davao savete igračima tokom meča sa Mariborom, očigledno se isplatilo treneru Čukaričkog Dušanu Đorđeviću.

Njegov tim je u prijateljskom meču slavio rezultatom 1:0, ali ono što je najbitnije jeste do da je ostavio sjajan utisak i nadigrao rivala u potpunosti. Jednostavno, to je bila neka druga Čuka u odnosu na utakmicu sa Baltikom pre nekoliko dana.

- Na prvoj utakmici smo izgledali daleko slabije nego što smo navikli od Čukaričkog, daleko slabije od onih prvenstvenih utakmica koje su bile pre pauze. Danas smo videli jednu energiju i želju, sam pristup utakmici bio je daleko bolji i agresivniji. Videla se ta želja za svaku osvojenu loptu, za svaki duel. Iz takve želje moraju da dođu dobre stvari. Mi imamo izuzeto dobar tim. Protiv Maribora je i dosta mlađih igrača ušlo u igru, i omladinaca i kadeta, tako da je danas u potpunosti zadovoljstvo biti na klupi Čukaričkog - rekao je Đorđević posle meča.

Na pitanje šta je potrebno da igrači pred svaki meč imaju ovakvu energiju, da se ne ponovi igra protiv Rusa, Đorđević je rekao:

- Prethodna utakmica protiv Baltike je nešto što je bilo veoma loše za Čukarički. Drugi -treći dan na pripremama, sedmi-osmi dan uopšte treninga. Moja želja je bila da napravim dve ekipe koliko-toliko ujednačene zbog Docića za kog smo planirali da se, posle pauze, vrati na teren - te da ne ostane usamljen sa decom. Zato smo i pravili dve kombinovane ekipe i u toj želji smo zaboravili na energiju. A ona je u fudbalu nekada sve. Kad je imaš, onda ti sve ide lakše i defanzivno i ofanzivno. A kada je nemaš onda sebe uvedešp u to da ništa ne stižeš. Uvek kasniš i tako da je ta energija ključ svega. Čukarički je protiv Baltike imao loš dan, sada nam se malo vratilo i nadam se da više nećemo padati.

Kada smo već kod tog pada, vredi pomenuti da je jedna od glavnih karakteristika ČUke na meču sa Mariburom bila ta konstanta - odnosno pad se nije video ni kada su u drugom poluvremenu na teren ušli i mlađi igrači.

- Čukarički ima sistem koji je dugo godina uspostavljen i polazi iz mlađih kategorija. Igrači koji su tu sa nama i treniraju sa nama. Imamo dve grupe i često iz jedne gde su mlađi prebacujemo u drugu gde su seniori... Po dva, tri ili pet igrača, sve zavisi. Tako da se to danas u jednom trenutku videlo na terenu. Jednostavno moram da budem azdovljan posle ovakve utakmice.

Naravno, utakmicu su obeležile i odlične partije Danila Pantića i Đorđa Jovanovića. Prvi je pasom praktično doneo penal iz kog je Čuka pobedila, dok je drugi istovremeno ulazio u šanse i igrao za tim.

- Dača Pantić je došao u klub u trenutku kada je iza njega bila neka pauza. Sada na ovim pripremama fenomenalno. To je jedan stari, ili da kažem novi, Dača Pantić. Njegovi fudbalski kvaliteti su poznati i bespotrebno je pričati o tome. Što se tiče Jovanovića, on je jedno veliko pojačanje za nas. To što se toliko vraća u odbranu, to viđamo samo na nekim utakmicama na televiziji, ali je on za vrlo kratko vreme pokazao pripadnost ekipi i prezadovoljan sam kao šef stručnog štaba tim njegovim ulaskom u grupu. On je skroman, normalan i mislim da je pravi potez kluba što je došao. Nadam se da je i on isto srećan kao i mi - iskren je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA