≫ 

Derbi Serije A kao vic, Italijani ga nazvali "San Sirović": Hrvati, Bosanac, Srbin, Slovenac...

Na meču Milana i Atalante najbrojniji biće Balkanci

  • 5
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Fudbalski vikend u Seriji A obeležiće okršaj na "San Siru" između lidera Milana i Atalante, po mnogo čemu specifičan, obojen balkanskim bojama, s obzirom na to da u oba tima igra veliki broj fudbalera sa "ovih" prostora.

Čak devetorica u oba tabora, neki starteri, neki rezerve, pa su otud pojedini italijanski mediji zbog toga prekstili poprište duela u "San Sirović".

Hrvati će biti najbrojniji, Pašalić i Šutalo su u Atalanti, u Milanu Rebić, pridošli Mandžukić i 19-godišnji Mionić, koji još čeka svoju šansu kod Stefana Piolija.

Predstavnik BiH je nekadašnji igrač Donjeg Srema, danas džoker "rosonera" Rade Krunić, Slovenije Josip Iličić, dok će Srbiju predstavljati bivši golman Rada Boris Radunović, koji će sa klupe čekati šansu.

Naravno, prva zvezda utakmice je neprikosnoveni vođa Milana Zlatan Ibrahimović, od oca Bosanca, čiji mentalitet i karakter lako odaju njegovu balkansku crtu i čine ga savršenim garnirungom u ovom balkanskom okršaju usred "Prestonice mode".

Milan je trenutno prvi sa 43 boda, a Atalanta šesta sa deset bodova manje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA