≫ 

UEFA popustila pred "superligašima": Stvara se fudbalska Evroliga, kreće 2024, već se zna 15 klubova

Samo dan posle upozorenja FIFA da neće prihvatiti novo takmičenje, pojavile se nove informacije o neizbežnoj reformi Lige šampiona

  • 12
Britain Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

FIFA i ostale krovne organizacije svetskog fudbala bile su izričite u četvrtak - svaki igrač koji bude deo zatvorene Superlige Evrope oko koje se pregovara, neće moći da učestvuje na Svetskom prvenstvu ili kontinentinalnim takmičenjima.

Međutim, pritisak najbogatijih klubova sve je veći, a na stranicama rimske "Republike" osvanuo je tekst u kojem se navodi da bi UEFA mogla da se nađe s "pobunjenicima" na pola puta i već za deset dana predloži plan za reformu Lige šampiona koja bi zaličila na košarkašku Evroligu.

Dakle, oformilo bi se novo elitno takmičenje počevši od 2024. godine, sa 20 ekipa, od kojih je 15 već poznato: Mančester Siti, Mančester Junajted, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Arsenal, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Inter, Milan, Juventus, Bajern, Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen.

Za preostalih pet učesnika još nije ustanovljeno kako bi se priključili, postoje opcije za neku vrstu kvalifikacija ili prema poziciji sa UEFA liste.

Termini bi ostali isti kao i u aktuelnoj Ligi šampiona, utorak i sreda, s tim što bi učesnici bili podeljeni u dve grupe od po deset timova, od kojih bi četiri najbolja išla u nokaut-fazu.

Spominje se i da bi pomenutih 15 osnivača ove nove lige imalo zagarantovan profit od 350 miliona evra po sezoni, što znači da je stvaranje Superlige pod okriljem UEFA neminovno ma koliko se bežalo od toga.

Video: Bakajokov debi za zaborav: Najveće pojačanje izvedeno iz igre posle 20 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    22. januar 2021 | 20:07

    definitivno fudbal postaje sve manje i manje zanimljiv za gledanje.

  • Argos

    22. januar 2021 | 21:07

    Zasto Englezi da imaju 5 klubova kad Mancester Siti,Arsenal,Totenhem,Celsi nisu veliki klubovi ili PSZ isto po cemu su oni zasluzili da igraju tu ligu oni pre 2000te su bili prosecni klubovi u Evropi,to trebaju ostale zemlje da bojkotuju FIFA i sve te bogate mafijase da izadju iz te organizacije i da osnivaju sami nesto novo bez tih liga i da se zabrane da igraci potpisuju za te lige petice inace nikad vise da ne igraju za reprezentaciju njihove zemlje ako igraju kod njih i zabrane im se ulazak u njihovu zemlju ako neko igra u toj ligi petice,ja sam siguran da ta govna necu gledati pre cu gledati male klubove nego te kriminalce!!!!

  • Cubaka

    22. januar 2021 | 20:42

    Svrstavanje PSZ-a, Totenhema i donekle Arsenala i Atletiko madrida medju ovih petnaest klubova je ponizavajuce za Porto a narocito Ajax. Ali posto se ne gleda nista drugo osim para.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA