≫ 

Dobili "Rat Borusija", ali ostaju bez trenera: Menhengladbah iz defanzive razneo posrnuli Dortmund

Ždrepci savladali Milionere na otvaranju 18. kola Bundeslige - 4:2 (2:2)

  • 0
Borussia Dortmund, Borussia Moenchengladbach Foto: Tanjug/AP

Ždrepci su dobili "rat Borusija" i veliki derbi protiv Dortmunda sa 4:2 na otvaranju 18. kola Bundeslige, ali će verovatno izgubiti trenera Marka Rozea koji se spominje kao novi kormilar upravo posrnulog tima sa Vestfalena.

Edin Terzić definitivno "leti" s klupe Dortmunda, a možda neće dočekati ni kraj sezone posle drugog vezanog poraza u derbijima i pada na tabeli. Milioneri su vikend su započeli kao četvrtoplasirani, a mogli bi ponedeljak da dočekaju kao osmi na tabeli.

Ako im je uteha, videli su večeras šta ih čeka sa Rozeom na klupi za koga Bild tvrdi da je jednom nogom u Dortmundu.

Sjajan meč odigrali su ovi stari rivali, a defanzivac Menhengladbaha Niko Elvedi i golgeter gostiju Erling Haland vodili su pravi napadački rat u prvih 45 minuta.

Švajcarski štoper je pogodio za 1:0 u 11. minutu, zatim Norvežanin sa dva strašna udarca na pasove Sanča u 22. i 28. preokrenuo rezultat, da bi Elvedi u 32. posle još jedne loše reakcije odbrane Dortmunda poravnao na 2:2.

Drugo poluvreme donelo je potpunu dominaciju Menhengladbaha koji je spakovao gostima još dva komada i obezbedio vredan trijumf. Igrali su pametno Ždrepci večeras, branili se i iz opasnih kontri dolazili u šanse.

Levi bek Bensebaini je u 48. posle sjajnog solo-poteza povisio na 3:2, a tačku na trijumf domaćina stavio je Markus Tiram posle kornera Nojhausa u 78. minutu.

Ovom pobedom Menhengladbah se vratio u zonu borbe za Ligu šampiona (peta pobeda na poslednjih šest utakmica), dok je Dortmund posle trećeg meča bez pobede nastavio da pada i povećava zasotatak za Bajernom, Lajpcigom i ostalim rivalima.

Ono što najviše boli iskrene fanove Dortmunda je forma i igra kapitena i jedne od najvećih legendi kluba Marka Rojsa koji je bio prosto rečeno užasan na ovom meču. Neprepioznatljiv, kao da mu je neko ukrao talenat i u njemu se ogleda krah "Milionera".

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA