Ekskluzivno! Luka Jović o povratku u Ajntraht, Sofijinom savetu, Zidanu, Realu, Orlovima, Zvezdi...

Srpski fudbaler za Telegraf sumirao utiske posle povratničkih golova u Frankfurtu, a dotakao se i reprezentacije Srbije, svog matičnog kluba, duela Zvezde i Milana

  • 12
Luka Jovic Foto: MN Press

Ipak je problem u Zinedinu Zidanu. Svaka čast legendarnom Francuzu na svemu što je kao trener postigao sa Realom, ali u slučaju Luke Jovića nije donosio najbolje odluke. Veličina jednog trenera se i ogleda u tome da prepozna kvalitet igrača čak iako mora da ga čeka neko vreme, da trpi "dečije bolesti", a Zidan nije imao strpljenja sa bivšim napadačem Zvezde - poslao je Luku na pozajmicu.

A tamo: Srbin je u samo pola sata meča u svom Ajntrahtu postigao golova koliko za godinu dana u Realu. Jasno je kao dan - Luka je igrač za Real!

O svom novom početku Luka Jović je pričao za Telegraf. O svemu pomalo, Ajntrahtu, Zidanu, Realu, Sofiji i Alekseju, reprezentaciji, Zvezdi i Milanu...

  • Postigao si dva gola za samo 28 minuta u povratničkom nastupu za Ajntraht, odmah si uvršten u tim kola Bundeslige, kakav je osećaj vratiti se u ovako velikom stilu i da li si očekivao da bi to moglo da bude ovako?

- Ne razmišljam u pravcu koliko ću golova dati, najvažnije mi je da igram jer samo tako mogu da se vratim na stari nivo. Osećaj je fenomenalan, svi članovi kluba su se maksimalno potrudili da imam utisak kao da nikad nisam ni odlazio. Bundes ligu sam pratio i dok sam bio u Madridu. Priznajem da mi je u ovom trenutku moje karijere drago da sam ponovo ovde.

Luka Jović, Adi Hiter Luka Jović i trener Ajntrahta Adi Hiter; Foto: AP/Tanjug
  • Da li si se možda čuo sa nekim iz Reala posle dva gola, ko ti je čestitao na golovima?

- Jesam, bilo je čestitki. I posebno mi je drago zbog toga. U Real Madridu su vrhunski igrači, profesionalci, sigurno da mi je vreme koje sam proveo tamo sa njima mnogo značilo u svakom smislu. Drago mi je da su ispratili kako je prošla moja prva utakmica u Ajntrahtu.

  • Možeš li da opišeš kakav odnos imaš sa Zidanom i kako bi ocenio saradnju s njim?

- Imam maksimalno poštovanje prema Zidanu, on je izuzetan stručnjak, fudbalska legenda, velika je čast raditi sa takvim čovekom.

Luka Jović, Zinedin Zidan Zinedin Zidan i Luka Jović; Foto: Profimedia
  • Da li su se tvoja verenica Sofija i sin Aleksej preseliti u Frankfurt dok si na pozajmici narednih šest meseci?

- Naravno, i to vrlo uskoro. Izuzetno mi je važno da budemo na okupu, i radujem se da provedemo vreme u gradu za koji me vežu najdivnije uspomene.

  • Da li si se savetovao sa Sofijom kada je stigla ponuda Ajntrahta?

- Sofija je sve vreme uz mene. Ona ima puno poverenje u moje odluke i podržava me u svakom koraku.

  • Real je posle tvog odlaska doživeo dva veoma loša rezultata i izgubio bitku za dva trofeja? Jesi li ispratio te mečeve i koliko ti je teško palo?

- Naravno da pratim šta se dešava u Realu i naravno da su mi teško pali ti rezultati. Svim srcem navijam da Real završi sezonu što uspešnije.

  • Da li ti je ambicija da se posle šest meseci u Ajntrahtu vratiš u Real ili bi razmotrio i druge opcije za nastavak karijere, naročito ako budu zainterosovani još neki velikani?

- Ja sam igrač Real Madrida i po završetku pozajmice vraćam se tamo, prema tome ne razmišljam o drugim opcijama. Na meni je sada da period u Ajtrahtu iskoristim da što više igram, da klub bude što uspešniji i naravno uz sve to voleo bih da i moj lični učinak bude zadovoljavajući. I u tom pravcu trenutno idu sva moja razmišljanja.

luka jović Luka Jović u dresu Real Madrida; Foto: Tanjug/Ap
  • Reprezentacija još nije dobila selektora, a očekuju nas već u martu teški mečevi protiv Irske i Portugalije. Dragan Stojković Piksi slovi za glavnog kandidata, pominju se još i Milojević i Savo Milošević. S kim bi ti voleo da sarađuješ u reprezentaciji?

- Ko god da bude selektor pre svega se nadam da ću svojim učinkom i zalaganjem u Ajntrahtu zaslužiti poziv. Nadam se da ću biti deo reprezetnacije u martu i obećavam da ću sigurno učiniti sve što je do mene da u prva tri meča napravimo rezultat koji nas može usmeriti ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

  • U medijima su se pojavile razne priče o odnosima među reprezentativcima u svlačionici, možeš li iz prve ruke da nam kažeš kakva je bila situacija između fudbalera posle meča sa Škotskom?

- Svima nam je teško pao poraz od Škotske. Dugo se posle toga ćutalo u svlačionici... Nismo se tome nadali, nismo to očekivali, bio je veliki šok. Razočarenje kod svakog od nas... Krivica je, međutim, podjednaka. Kako delimo zasluge za uspeh, tako ih delimo i za neuspeh. To je i suština kada ste u reprezentaciji, zar ne? Svi za jednog i jedan za sve.

Ljubiša Tumbaković, Luka Jović Luka Jović i bivši selektor Ljubiša Tumbaković; Foto: Marko Jovanović
  • Prošli put si protiv Portugalije dobio svega 7 minuta u reprezentaciji, nadaš li se sada startnoj postavi u duelu protiv Ronalda na Marakani?

- Pre svega se nadam pobedi i bodovima. To je daleko važnije od moje minutaže.

  • Da li je bilo istine u pričama da te želi Milan?

- Istina je da sam došao u Ajntraht i da sam srećan zbog toga. Sve ostalo u ovom momentu nije bitno.

  • Pratiš li dešavanja u Zvezdi, veruješ li da može da napravi iznenađenje protiv Milana?
luka jović Luka Jović u periodu dok je igrao za Zvezdu; Foto: MN Press

- Crvenoj zvezdi želim sve najbolje. Kako u prvenstvu i tako i u Ligi Evrope. Navijaću za uspeh crveno-belih svim svojim srcem. To je moj klub za sva vremena. Milan je veliki klub koji posle mnogo godina igra na stvarno vrhunskom nivou. Ali i Crvena zvezda imaju svoju šansu. Ukoliko okolnosti to dozvole i bude navijača na meču u Beogradu siguran sam da bi tu Zvezda imala veću šansu da ostavri dobar rezultat.

  • Može li Ajntraht do Lige šampiona sa tobom u timu?

- Nadam se zaista da može, trenutno nas dele samo dva boda od mesta koje vodi u Ligu Šampiona. Ajntraht kao klub, kao grad, sa svojim navijačima zaslužuje da se nađe u tom društvu.

Video: Kako se Luka Jović se na srpskom jeziku predstavio Real Madridu

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA