≫ 

Darijo Srna na treningu Partizana: Došao sam da vidim prijatelje

Legenda Šahtjora u poseti crno-belima, sa kojijma je evocirao uspomene iz igračkih dana

  • 13

Dobro poznato lice na treningu Partizana, legenda Šahtjora iz Donjecka i hrvatske reprezentacije - Darijo Srna, svratio je u posetu prijatelju Igoru Duljaju, sa kojim je godinama delio dobro i zlo u ukrajinskom velikanu.

S obzirom na činjenicu da je pomenuti velikan smešten "pre ograde" u drugom hotelu, Srna je izrazio želju da poseti crno-bele, te su ga, pored Duljaja, dočekali prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev, kao i trener Aleksandar Stanojević i golman Vladimir Stojković, sa kojima se takođe odmeravao tokom bogate karijere.

Naravno, svoju šansu su iskoriostili i mediji da prozbore koju reč sa uvek ljubaznim Srnom, sa kojim smo "protresli" nekoliko tema.

- Posećujem prijatelje ovde u Turskoj, Pre nekoliko dana je Nenad Lalatović bio kod mene na večeri, Igor Duljaj takođe, video sam se i sa Dekijem Stankovićem... To su ljudi protiv kojih sam igrao tokom karijere, ali smo se i družili. Duljaj je moj brat, mnogo toga smo zajedno prošli i drago mi je što sam ga video, kao i Ivicu Ilieva i Saleta Stanojevića, protiv kojih sam takođe igrao, protiv Vladimira Stojkovića takođe...

Upitali smo Srnu koju funkciju trenutno obavlja u Šahtjoru.

- Direktor, koji se bavi fudbalom i rezultatima, Zapravo, funkcija svakog od nas u klubu da igramo dobro, da ostvarimo uspeh i samo to nas zadovoljava.

Dario Srna na treningu Partizana

Zoran Izvković

Pratite li možda više Partizan otakako je Igor Duljan postao jedan od trenerea u stručnom štabu?

- Oduvek pratim klubove sa bivših prostora stare Jugosalvije, najpre zbog talentovanih fudbalera. Partizan, Crvenu zvezdu, Vojvodinu... Partizan je standardno dobar, ima dobru školu, Zvezda je trenutno bolja u Srbiji, Lala je osvojio Kup... Dakle, svi moji prijatelji su na prva tri mesta u ligi.

Ima li možda u Partizanu neki interesantan igrač za Šahtjor?

- Uvek ima takvih igrača, ne samo iz Partizana i Srbije, već iz Bosne, Crne Gore, Hrvatske.

Hoćete li možda doći na proleće u Srbiju da pogledate večiti derbi?

- Nadam se, samo da se okonča virus korona i vidimo se uskoro.

Dario Srna na treningu Partizana

Zoran Izvković

Šahtjor nije imao sreće u završnici Lige šampiona?

- Malo je nerealno raditi analizu posle torbulentne godine usled pandemije virusa korona. Pobediš dva puta Real iz Madrida, izgubiš dva puta od Borusije iz Menhengladbaha, pa dva remija sa Interom iz Milana. Nije realno davati ocenu, ali smo ostvarili prvobitni cilj, prezimili smo u Evropi i čeka nas duel sa Makabijem iz Tel Aviva, a i prvenstvo nam je jako bitno, Dinamo iz Kijeva nam beži bod i borićemo se do kraja.

Da li ste ispratili selekciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i da li vas je iznenadio krah u baražu?

- Jeste, bio sam baš iznenađen epilogom, ali ne mogu da ulazim u detalje, Želim da sve reprezentacije sa bivših prostora imaju uspeha, da budu u vrhu evropskog fudbala, To je bitno za sve, jer imamo mnogo talenata, mnogo dobrih trenera i šteta je da se velike reprezentacije kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina ne plasiraju na završno takmičenje, Hrvatska je danas isperd svih kvalitetom i sistemom fudbalske organizacije i to pokazuju rezultati - zaključio je Darijo Srna.

Nekadašnji as je odgledao gotovo ceo trening Partizana, prvi posle slobodnog dana, na kome su crno-beli podeljeni u dve grupe, na suprotinim stranama terena, gde se na jednoj strani radilo na defanzivnom i ofanzivnom aspektu, odnosno reakciji defanzivaca i napadača na bočne lopte, dok je na suprotnoj strani uvežbavane situacije tri na dva, sa obeveznom završnicom, odnosno šuterskim delom treninga.

Real značajno zaostaje za Atletiko, pa mu je svaki meč, pa i večerašnji (21.00) izuzetno bitan. Kvota na dvojku je 1,55, a na kombinazziju 2&3+ 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Alaves - Real Madrid

Inter se nada da Milan neće pobediti Atalantu, i da će on to iskoristiti jer u 18.00 gostuje Udinezeu, koji se nalazi u očajnoj formi. Dvojka na Inter nosi kvotu 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Udineze - Inter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    23. januar 2021 | 11:19

    Dosao franjevac da vidi svoje

  • Pp

    23. januar 2021 | 11:58

    Pa dobro, to je normalno. Zna se dz je JSD Partizan treći najveći hrvatski klub i da je Franja Tudjman bio predsednik JSD Partizan i promenio klupske boje iz bordo-plave u crno-bele na predlog ustaškog domobrana Stjepana.

  • Копренедри

    23. januar 2021 | 13:06

    Срна добар лик још из времена док је играо у Хајдуку. Дјецо смирите се,национализам ће нас све појести преко ноћи!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA