Čukini "klinci" pregazili Šahtjor, Ukrajnici nisu mogli da pređu centar

Brđani brojali do šest protiv Šahtjora koji je na protivničku polovinu mogao da pređe samo slučajno

  • 1
FK Čukarički

Foto: Telegraf

To što su mladi fudbaleri Čukaričkog uradili U 19 timu Šahtjora u prijateljskom meču u Turskoj može da se poistoveti sa savršenstvom - jer je na terenu postojao samo jedan tim!

Brđani su toliko bili superiorni da su u prvom poluvremenu samo dva puta dozvolili rivalu da pređe centar, ne računajući slučajne lopte, a za to vreme su dali dva gola i mogli još toliko. Na kraju, zasluženih 6:0 na kontu srpskog tima koji je još jednom pokazao kakvo blago ima u omladinskom timu.

Trostruki strelac bio je Mihajlo Spasojević, dok su po jedan dali Mihajlo Baić, Viktor Rogan i Andrej Bosnić.

Uvodni deo meča doneo je klasično ispitivanje snaga, da bi Čuka od 8. minuta krenula sa svojom dominacijom. Lopta je išla od noge do noge, retke su bile greške koje su potom vrlo brzo ispravljane, ređale su se šanse preko Lukića i Baića, sve dok ovaj poslednji nije zatresao mrežu u 18. minutu. Za one neupućene, Baić se pre nekoliko dana vratio u Čuku nakon što je 2019. sa Brda otišao u Crvenu zvezdu.

Lukić je u 25. minutu imao dobru priliku,ali je njegov šut sa 20-ak metara izblokiran. Zatim je i Rogan minut kasnije tukao glavom direktno u golmana.

Narednih nekoliko minuta obeležio je Lučić koji je najpre imao sam šansu,a onda je driblinzima i trkom izblamirao odbranu Šahtjora za asistenciju ka Kadijeviću. Levom beku Čuke golman Šahtjora je odbranio udarac, ali se Kadijević u 45. " iskupio" dodavanjem za gol Rogana.

Čuka ni u drugom delu nije odustajala od svoje igre,držali su visok tempo - iako je na teren ušla skoro cela nova ekipa.

Spasojević na samom početku umalo nije iskoristio grešku odbrane Ukrajinaca, s tim da su i Brđani u nastavku dva puta kiksnuli na sredini i otvorili su polukontre Šahtjoru čijim igračima je nedostajao završan udarac.

FK Čukarički

Foto: Telegraf

Ako je i bilo neke dileme oko toga ko će pobediti, ona je otklonjena u 72. minutu golom Bosnića. Bio je to možda najlepši momenat utakmice, krilni vezista je krenuo u kontranapad po levoj strani, namestio se na desnu nogu i "kiflom" prevario golmana Šahtjora.

Finiš meča pripao je rezervisti Spasojeviću koji je postigao tri gola. Najpre posle šuta Miladinovića, kada je uhvatio odbijenu loptu,a zatim je i glavom matirao golmana Šahtjora nakon centaršuta Veličkovića. Prvo je pogodio prečku, a zatim stigao da se baci i ugura loptu u mrežu. Za kraj, Spasojević je i jednu odbijenu loptu sa pet metara rutinski sproveo u mrežu za konačnih 6:0.

Vredi pomenuti i to da su Čuku sa klupe ovaj put vodili pomoćnici Pavle Delibašić i Zoran Rendulić koji su svih 90 minuta "psihički" bili u igri kroz savete koje su davali svojim pulenima.

Za Čukarički su igrali: Mićović, Rogan, Drezgić, Kovačević, Kadijević, Petković, Lukić, Grgić, Lučić, Ergelaš, Baić. U drugom poluvremenu su ušli: Kaličanin, Veličković, Kamenović, Spasojević, Đukić, Glišić, Miladinović, Ajdar, Bosnić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    23. januar 2021 | 17:34

    Pa A tim Šahtjora je sastavljen od stranaca, znači da ovi klinci veze nemaju-logično!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA