≫ 

Jović pogodio, a i Kostić! Frankfurt "spakovao" petardu Bilefeldu i prišao na bod od Lige šampiona

Lajpcig šokantno poražen na gostovanju Majncu

  • 4
Luka Jović, Filip Kostić, FK Ajntraht Frankfurt Foto: AP/Tanjug

Dočekao je svoju šansu Luka Jović! Srpski fudbaler tavorio je na klupi Reala, Zidan nije želeo da „koristi“ njegove usluge, ali se u Ajntrahtu iz Frankfurta ne libe da pošalju srpskog fudbalera na teren, a sada se vidi i zašto. Naš fudbaler ponovo je zatresao mrežu u ubedljivoj pobedi svog tima protiv Bilefelda na gostovanju, a mrežu je zatresao i Filip Kostić, pa je srpski duo bio zaslužan što se ekipa popela na peto mesto na tabeli – 1:5 (1:3).

Gosti su poveli već u 25. minutu, kada je Andre Silva uspeo da pogodi iz blizine kada mu se lopta srećno odbila u noge. A onda je usledio i pogodak Filipa Kostića, koji smo već pomenuli, samo dva minuta kasnije. Lepo je uspeo srpski fudbaler da primi loptu, raspalio je po njoj iz sve snage i golman domaće ekipe mogao je samo da je posmatra kako završava iza njega.

Nije to bio kraj golovima u prvom poluvremenu. Samo šest minuta kasnije bilo je 0:3 za goste, pošto je do novog gola došao Andre Silva, koji je gađao u levo rašlje nakon odlične asistencije našeg Filipa Kostića.

Do kraja poluvremena su domaći uspeli da smanje prednost za gol, pošto je Serđo Kordova zatresao mrežu glavom iz teške pozicije.

Već po početku drugog poluvremena Bilefeld je ponovo pucao sebi u noge, jer je Joakim Nilson postigao autogol, a onda je u 75. minutu usledila nova magija Luke Jovića. Ušao je srpski fudbaler samo desetak minuta ranije, sjajno se namestio i  građao ka desnoj stativi. I to odlično. Ispostaviće se da je to bio konačan rezultat.

Interesantno je bilo u duelu između Majnca i Lajpciga, koji je šokantno pripao domaćinu, koji je dva puta gubio. Ipak, golom Bareira u 50. minutu domaći tim uspeo je da dođe do vredne pobede u borbi za opstanak. Sa druge strane, gosti sada sve više klize i mogu da odu na sedam poena zaostatka za vodećim Bajernom – 3:2 (2:2).

I Union Berlin je počeo da usporava, pošto je upisao drugi vezani poraz. Ovoga puta je bolji od njih bio Augzburg, koji je uz dva gola Niderlehnera došao do tri boda. Mogao je Ingvartsen da sa penala donese izjednačenje gostima, ali je bio neprecizan – 2:1 (1:1).

Do pobeda su došli i Volfsburg protiv Bajera Leverkuzena (0:1), te Frajburg koji je slavio protiv Štutgarta na domaćem terenu (2:1).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    23. januar 2021 | 18:08

    Bravo za obojicu

  • W

    23. januar 2021 | 17:58

    A, jes ga krenulo, ko budalu šamar:)

  • Gix

    23. januar 2021 | 18:30

    Luka je dobar fudbaler ali u Realu mogu da igraju samo kuci oni koji trce! Pa upropastise i Azara, Bejla i jos mnoge! I brate sebicni su! Napred Luka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA