≫ 

Milanu pao mrak na oči zbog Boginje: Atalanta došla do tri boda na San Siru, Inter takođe kiksnuo

Konte isključen na meču protiv Udinezea

  • 3
Zlatan Ibrahimović Foto: Tanjug / AP

Meč između Milana i Atalante najavljivan je kao derbi susret 19. kola Serije A. Očekivalo se da Rosoneri nastave svoj hod ka Skudetu, naročito uzimajući u obzir klimavu formu gostujućeg sastava, koji je u poslednja dva meča remizirao protiv Udinezea i Đenove. Ali još jednom se dokazalo da je statistika i sve ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Tim iz Bergama istrčao je na San Siro, spakovao Milanu tri gola i otišao sa tri boda, tako ostavljajući mogućnost Interu da se izjednači na prvom mestu Serije A sa ljutim gradskim rivalom, ali ni ovaj to nije iskoristio pošto je u međuvremenu odigrao nerešeno sa Udinezeom bez golova – 0:3 (0:1).

Sjajnu, napadačku igru ponudili su nam gosti na današnjem meču. Uputili su gotovo duplo više udaraca ka golu od Rosonera, koji jednostavno nisu ličili na sebe. Kada se podvuče crta, Boginja je deset puta gađala metu, a tri puta je lopta zatresla mrežu rivala.

Već na startu utakmice Atalanta je krenula agresivno i u 18. minutu utakmice mogla je da dođe do vođstva. Josip Iličić se lepo snašao, gađao je sa ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo pored desne stative. Što nije uradio slovenački fudbaler tada, učinio je Gabrijel Romero nekih desetak minuta kasnije. Odlično je reagovao na centaršut Robina Gosensa i glavom poslao loptu u nebranjeni deo mreže. Tako je krenula rapsodija gostujućeg sastava.

Doduše, ko zna šta bi bilo da je u 42. minutu Zlatan Ibrahimović pogodio iz odličnog šuta. Šveđanin je gađao malo pored leve stative i tako „ostavio“ Atalantu u prednosti pred odlazak na veliki odmor. A odmah po povratku usledio je novi šok.

U 51. minutu je Frank Kesi napravio prekršaj koji je sudija Mauricijo Marijani okarakterisao kao dovoljan da pokaže na belu tačku. Loptu je uzeo Josip Iličić i realizacija je bila perfektna. Golman je otišao u jednu, a lopta se otkotrljala u drugu stranu. Već tada je bilo jasno da su gosti u velikoj prednosti.

Nije se tu Atalanta zaustavila. Mogao je Iličić do drugog gola, pošto je u 68. minutu šutirao levo od gola. Do pogotka je mogao i Duvan Zapata samo sedam minuta kasnije, a inicijativa je konačno krunisana u 77. minutu. Tada je isti fudbaler odlično šutirao iz kaznenog prostora u donji levi ugao. Điđi Donaruma je pokušao to da zaustavi, ali bezuspešno. Milan je bio pred debaklom.

Do kraja domaći nisu uspeli da dođu čak ni do gola. Ruku na srce, Sandro Tonali je u trećem minutu nadoknade pogodio stativu nakon što se lopta odbila od jednog odbrambenog igrača. Ali to je bilo sve od zaista bledog domaćina na ovom meču.

A kao što smo rekli, Inter je u međuvremenu takođe kiksnuo, pošto je na gostovanju Udinezeu izvukao samo jedan bod odigravši bez golova - 0:0. Najbolje šanse za Nerazure na tom meču su imali Lautaro Martinez i Nikolo Barela na samom početku utakmice. Pred sam kraj, trener Antonio Konte je preterano reagovao i dobio direktan crveni karton.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    23. januar 2021 | 20:30

    Šta kaže Ibra, došao čim je vidio da Atalanta igra LŠ.... Dobar si Zlatane, vrh igrač, samo prvo skok pa onda hop😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA