≫ 

Umalo iznenađenje u FA kupu: Siti gubio do 80. minuta od četvrtoligaša, pa preokrenuo sa tri gola

Foden, Žesus i Tores spasili Gvardiolu velike bruke

  • 0
Fil Foden

Foto: Tanjug / AP

Iskreno, retko ko je mogao da se nada da će Mančester siti na gostovanju protiv Čeltenema imati toliko problema. Zapravo, činilo se da su Građani nadomak eliminacije iz najstarijeg takmičenja na svetu, ali su u poslednjih deset minuta uspeli da upale motore i dođu do preokreta – 1:3 (0:0).

Odmah treba napomenuti da Siti tokom najvećeg dela meča jeste imao terensku inicijativu, uputio je čak 21 šut ka golu četvrtoligaša, ali nije uspeo tako lako da ga slomi. Ruku na srce, imao je i Čeltenam dobre prilike protiv Građana i apsolutno se nije obrukao.

Naprotiv, Čeltenam je poveo u 59. minutu preko Alfija Meja, koji je imao i dosta sreće da dođe do odbijene lopte u srcu šesnaesterca. Nakon toga je ona završila u gornjem levom uglu.

Logično, usledila je kontraofanziva gostujućeg sastava. Rijad Marez je primio pas na ivici šesnaesterca u 70. minutu, ali je golman domaćih sjajno odbranio njegov udarac. No, samo desetak minuta kasnije mladi Fil Foden je poravnao rezultat. Žoao Kanselo mu je dodao precizno loptu i potom nije bilo problema za Engleza.

A tri minuta kasnije svi snovi Čeltenama su pali u vodu, pošto je Gabrijel Žesus odlično šutirao nakon što mu je loptu prosledio Fernandinjo. Bilo je to sa nekih desetak metara iskosa, pa je četvrtoligaš po prvi put morao da juri rezultatski deficit.

I umesto da dođe do poravnanja, viđen je još jedan gol u mreži Čeltenama. Strelac trećeg pogotka bio je Feran Tores, kojem je savršeno loptu u noge poslao Ilkaj Gindogan. Iz velike blizine, nije bilo problema za Španca.

U narednoj rundi FA kupa, Siti će ponovo gostovati, a protivnik će im biti ekipa Svonsija koja nastupa u Čempionšipu. Labudovi su danas na svom terenu eliminisali Notingem Forest rezultatom 5:1.

Video: Omiljeni hrvatski fudbaler među crno-belima: Srna obišao prijatelje, odgledao trening Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA