≫ 

Moćna Aston Vila zgazila Njukasl za poluvreme, u Birmingemu počinju da razmišljaju o Evropi

A predviđali su im grčevitu borbu za opstanak

  • 0
Bernard Traore, Aston Vila

Foto: Tanjug / AP

Kako ove sezone igra Aston Vila! Iako ih je korona sputala, pa su zbog toga fudbaleri ove ekipe morali na malo dužu pauzu, oni su po povratku ponovo potvrdili svoj kvalitet i dokazali da bi mogli da se bore za plasman u neko od evropskih takmičenja. Nakon dobre predstave protiv Mančester sitija, oni su danas bili još bolji protiv Njukasla, koji je položio oružja već posle prvog poluvremena – 2:0 (2:0).

Bio je to jedini meč večeras odigran u okviru Premijer lige, pošto su ostali ovog vikenda zaokupljeni FA kupom. Svrake su na Vila Park došle u katastrofalnoj formi, pošto nisu slavile još od 12. decembra. Od tada se nalaze u seriji od deset utakmica bez pobede, gde su svega dva puta uspele da izbore nerešen rezultat, protiv Liverpula i Fulama.

Sa druge strane, Vila je uspela da prekine seriju od tri uzastopna poraza, koja su ruku na srce donekle bila uslovljena i brojnim odsustvima zbog koronavirusa, a to se naročito može reći za meč sa Liverpulom u okviru FA kupa, koji je tim iz Birmingema igrao sa podmlađenim sastavom.

Večeras je Oli Votkins već posle 13 minuta igre doveo domaće u vođstvo. Sjajnu loptu je pokupio u šesnaestercu, a nakon toga problema zaista nije bilo za mladog i talentovanog igrača domaćeg tima. Samo pet minuta kasnije je Ros Barkli mogao da duplira prednost, ali je njegov šut prošao nekoliko centimetara pored desne stative.

Nastavila je Vila sa napadima. Prvo je u 33. minutu poništen gol domaćih zbog opravdanog ofsajda, a četiri minuta kasnije sudija je odmahnuo rukom na apel fudbalera Aston Vile da dosudi kazneni udarac nakon pada Votkinsa u kaznenom prostoru. Međutim, domaćin je u 42. minutu uspeo da dođe do drugog pogotka, kada je Traore primio loptu u srcu šesnaesterca i raspalio pod prečku. Time je Vila došla do prednosti od dva gola na pauzi.

Posle odmora se ništa nije promenilo, mada je tempo bio nešto slabiji. U 48. minutu je Daglas Luiz mogao da postigne treći gol za domaće, ali je šutao pored gola, a Trezege je u petom minutu nadoknade bio u stopostotnoj šansi sa golmanom Njukasla, ali je Karl Darlou uspeo da se baci na pravu stranu i odbrani njegov šut i tako spreči potpuni debakl njegove ekipe.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA