Abraham het-trikom poslao Čelsi u osminu finala FA kupa, Verner ni iz penala ne može da pogodi

Bio bi to i poker "plavaca", ali je u 86. minutu Verner promašio jedanaesterac.

  • 1
Britain Soccer Premiership Soccer Tami Abraham slavi gol posle asistencije Žoržinja, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija savladali su Luton sa 3:1 i plasirali se u osminu finala FA kupa, a sva tri pogotka za "plavce" postigao je Tami Abraham koji je odigrao maestralnu partiju.

Kombinovao je dosta Frenk Lampard, ali nije dozvolio sebi da se previše opusti čak ni protiv niželigaša, jer se u poslednje vreme baš često pominje otkaz zbog loših rezlutata londonskog tima.

U navali se našao Abraham koji je bio pomognut od strane Pulišića, Vernera i Zijeha. Već je u 11. minutu ipak sve, više-manje, sam odradio i doneo prednost domaćinu.

Šest minuta kasnije na asistenciju Džejmsa je zatresao i drugi put mrežu i tada je već bilo jasno da će Čelsi lako do naredne runde takmičenja. Ipak, nakon pola sata igre Klark je uspeo da prepolovi prednost ekipe sa većim renomeom i dovede u pitanje konačni ishod.

Sve je to dobro pratio Abraham koji je 16 minuta pre kraja u saradnji sa kolegom iz napada, Hadson-Odoijem, povisio na 3:1, zaokružio het-trik i postavio konačni rezultat.

Bio bi to i poker "plavaca", ali je u 86. minutu Verner promašio jedanaesterac. Nemac jednostavno ne može da pronađe formu i na udaru je svih mogućih kritičkih strana, a sada nije uspeo ni sa tacne da pokupi pogodak i konačno uđe u određenu golgeteresku formu.

Čelsi će se za četvrtfinale FA kupa boriti protiv Barnslija koji je nešto ranije savladao Norič sa 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA