Barselona ga je "oterala", a Suarez je u Atletiku postavio drugi najbolji start u istoriji Primere

Samo je Kristijano Ronaldo ispred Urugvajca

  • 1
FK Atletiko Madrid, Lokomotiva

Foto: Tanjug/AP

Barselona je konačno upalila motore nakon katastrofalnog starta sezone, ali čini se da je to učinila prekasno. Katalonski velikan verovatno neće ispustiti Ligu šampiona iz svojih ruku, ali će se teško uključiti u borbu sa Atletiko Madridom za trofej šampiona. Doduše, teško da će to učiniti i Real Madrid.

Jorgandžije su strpljivo radile i gradile tim, a možda će glavni razlog za konačno slavlje na Vanda Metropolitanu biti Luis Suarez, doskorašnji fudbaler katalonskog kluba. Njega je Barselona oterala kao „višak“, smatrali su da će moći da se snađu i bez Urugvajca, a ovaj kao da je želeo da im pokaže da nisu u pravu.

Naime, Suarez je postigao 12 golova na svojih prvih 15 utakmica u Primeri za Atletiko Madrid i tako postao fudbaler sa drugim najboljim golgeterskim učinkom u istoriji ovog takmičenja na početku karijere u novom klubu. Naime, samo je Kristijano Ronaldo za Real Madrid 2010. godine postigao više golova na istom broju utakmica. Portugalac je tada mrežu zatresao ukupno 13 puta.

 

Urugvajac je postigao gol i na jučerašnjem meču protiv Valensije, koji je između ostalog obeležio i pogodak srpskog fudbalera Uroša Račića za vođstvo gostiju u 11. minutu utakmice. Ipak, Atletiko je preokrenuo i nastavio seriju pobeda u Primeri, gde nije izgubio još od gradskog derbija sa Realom 12. decembra prošle godine.

Jorgandžije trenutno imaju sedam bodova više od Kraljevskog kluba, ali imaju i utakmicu manje, tako da se nalaze u fantastičnoj poziciji da posle dužeg vremena osvoje titulu šampiona Španije.

Video: Proključala crnogorska krv u derbiju ABA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOLE

    29. januar 2021 | 18:37

    Kuman ga poterso da svoje Holandjane ugurava, tako se radi i u firmama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA