≫ 

Smenjen Frenk Lampard! Čelsi mu već doveo zamenu kako bi spasio skupoceni projekat od 250 miliona

Englez će danas isprazniti kancelariju u Londonu i prepustiti je Nemcu

  • 0
FC Celsi - FK Sefild Foto: Tanjug/AP

Trener Čelsija Frenk Lampard biće zvanično smenjen tokom današnjeg dana, objavio je britanski Telegraf.

Novinar ovog lista Met Lou došao je do sazananja da su legendi "Plavaca" dani na klupi odbrojani i da je uprava poručila igračima da danas ne dolaze u trening centar Kobam jer su svi treninzi prvog tima otkazani.

Tako se posle godinu i po dana završava ipak razočaravajuća era Frenka Lamparda na klupi londonskog kluba koju je obeležila gomila potrošenih para i nijedan osvojeni trofej.

Samo prošlog leta Frenk Lampard je potrošio blizu 250 miliona evra, ali nije uspeo da izvuče maksimum iz top fudbalera kao što su Kai Haverc (80 miliona, Bajer Leverkuzen) ili Timo Verner (53 miliona, RB Lajpcig), nemački reprezentativci koji ne liče na sebe u Londonu.

Valjda je i zato na Stamfordu najavljeno dovođenje nemačkog trenera, a već je potvrđeno iz mnogih izvora da će to biti Tomas Tuhel, koji je u decembru napustio Pari Sen Žermen. Verovatno i kako bi oživeo zemljake u Londonu u čiji je dolazak dosta uloženo.

Što se tiče Frenka Lamparda, iako je imao veliku podršku navijača Čelsija čiji je ljubimac i legenda, oni od preterane ljubavi nisu videli objektivne probleme koje nosi njegovo angažovanje, a to je da nema gotovo nikakvo iskustvo, niti je dokazan kao trener.

Lampard je pre Čelsija radio samo u drugoligašu Derbiju godinu dana, a i sa njim je bio tek šesti u Čempionšipu i poražen je u finalu baraža od Aston Vile u leto 2019. Zanimljivo, preuzeo je Derbi kao četvrtoplasirani tim, a završio sezonu kao šesti.

Slično je bilo i u prvoj sezoni u Londonu, preuzeo je trećeplasirani Čelsi od Mauricija Sarija, a godinu dana kasnije završio kao četvrti na tabeli. Dakle, nikakav "apgrejd".

Ove sezone njegov tim je daleko od vrha tabele, a pet poraza na poslednjih osam utakmica i blamantni nastupi protiv Mančester Sitija, Vulverhemptona i Lestera, koštali su ga posla na Stamfordu. Otkaz Lampardu biće formalizovan tokom današnjeg dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA